600 KİŞİNİN KATILDIĞI TOPLANTIYLA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN YÜKSEL CEYLAN; 'Yolumuz açık olsun' Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanlığı için

Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Ceylan Bolu aşığı olduğunu ifade ederek; “Başım dik, alnım açık, hesabım

CHP Bolu Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan ve dosyasını teslim eden Yüksel Ceylan, 1989 yılında siyasete başladığını, kökleri Kuvay-i Milliye’den gelen sosyal demokrat çınarının bir ince dalı olmaktan gurur duyduğunu belirterek; “15 yıldan buyana süregelen gelenek olarak, Bolu’yu aydınlık ve çağdaş bir kent yapma iddiamız sürüyor” şeklinde konuştu.

Yüksel Ceylan’ın aday adaylığını açıklamak üzere CHP binasında yaptığı toplantıya katılan yaklaşık 600 kişinin arasında CHP Bolu İl Başkanı Cahit Çıngı, CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Ayhan, geçtiğimiz Cumartesi günü CHP’den Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Nihat Başer ve CHP’liler vardı.

CHP Bolu Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, aday kimliğiyle çıkmanın heyecanını yaşadığını belirterek; "Sözlerime, 1989 yılında siyasete başladığım, kökleri Kuvay-i Milliye'den gelen sosyal demokrasi çınarının, bir ince dalı olmakla onur duyduğumu ifade ederek başlamak istiyorum. Bugün sosyal demokrasinin ana gövdesi, partim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bolu Belediye Başkan aday adaylığını açıklamak ve dosyamı partime teslim etmek için buradayım" dedi.

YILLAR GÖZLERİMİN ÖNÜNDEN FİLM ŞERİDİ GİBİ GEÇİYOR

Siyasete başlarken "Kahveci Raşit'in oğluyum ve öyle kalmak isterim" dediğini hatırlatan Ceylan, "Bugün karşınızda aynı şeyi onurla yineliyorum: Hâlâ Kahveci Raşit'in oğluyum ve hâlâ sosyal demokratım!" şeklinde konuştu.

BOLU'YU GEZİN FARKI GÖRECEKSİNİZ

15 yıldan bu yana süren gelenek olarak, Bolu'yu; aydınlık ve çağdaş bir kent yapma iddiasının sürdüğünü belirten Ceylan, "Bir kenti kent yapan şeyler; sanatı, kültürü, yeşil alanları - parkları, trafiği, yaşam ve spor alanları, alışveriş olanakları, temiz bir çevre, yeşili ve doğası, tarihsel mirasın korunuyor olması, gelişime açık bulunması, planlı bir yapılaşma, turizm ve üniversite olanakları, hastaneleri yani bir seferde sayılamayacak kadar çok şeylerdir.

Bir yanıyla Bolu olağanüstü bir cennet,

Bir yanıyla halen kaldırım üretilen bir kenttir Bolu

Bahçelievler de Bolu'dur, Aşağı Soku da!

Karamanlı da Bolu'dur, Çıkınlar da!

Bolu'yu ekonomik ve sosyal şartların el verdiği kadar kentleştirebildik

Şehirler de insanlar gibidir

Doğarlar, büyürler, gelişirler.

Ve beceriksiz ellere düşerlerse, maalesef ölürler!

Burada öncelik, gelişim ve ekonomik olanakların nasıl planlanacağıdır. Sizin bir imar düzenlemenizle bir mahalle, kent merkezi ya da varoş olabilir. Biz Bolu'nun altını ve üstünü ayıran D-100 tarihsel çizgisini ortadan kaldırdık. Alt ve üst geçitler, iki ayrı Bolu'yu teke indirdi. Yani sadece ulaşımı rahatlatmadık. Kenar Mahalleleri bugün gezin görün, farkı kendiniz de göreceksiniz."

KENTİ KAYBETTİK DİYE DÜŞÜNDÜK ÖNCE

Unutulan deprem dayanışmacılarını, her ulustan, her ilden yardıma koşanları ve ölen canları minnet ve şükranla andığını belirten Belediye Başkanı Yüksel Ceylan , "Depremi ikili yaşadık; Canımız ve malımızla

Kenti kaybettik diye düşündük önce. Yanmayan ışıklar, boşalmış ve yıkılmış binalar, boş sokaklar, 25 bine inmiş nüfus. Bütün boş yerlerde barakaydı, çadırdı karşılaştığımız.

Ben bir ayı aşkın süre ailemi göremedim. Ya arabamda yattım, ya da itfaiyedeki çadırımda. Kriz Merkezi'nden gece saat 24.00'de çıkıp, çadır kentlerdeki insanların sorunlarını, acılarını paylaştım. Hiçbir şey yapamadığım, çaresiz olduğum zamanlarda, onları elimle - yüreğimle sarmaya çalıştım. Belediyede hiçbir birimin binası yoktu. İşçiler ve memurlar ellerini çadırlarda katalitikle ısıtarak göreve çıktılar.

Ama hizmeti hiç aksatmadık. Yine çöpler toplandı, yine yaşam sürdü. Sokaklara, "Bolu'yu seviyorum. Terk etmeyeceğim" yazarak depremi psikolojik olarak yenmeye çalıştık. Bu arada unutulan deprem dayanışmacılarını, her ulustan, her ilden yardıma koşanları ve ölen canları minnet ve şükranla anıyorum. Onlarla tekrar kent olduk. Bugün TV'lerde demokrasi dersi verenlerden önce kurduk "Bolu Kent Kurultayı'nı "

Bütün sivil toplum örgütleriyle kent demokrasisi oluşturduk. Her makama hangi siyasi görüşten olursa olsun başvurduk, kişisel ilişkiler kurduk

Sorunlarımızı Bolu'dan çözümleyemediysek, Ankara'dan çözmeye çalıştık.

Sormak isterim, kalıcı konutlar nasıl bu kadar çabuk yapıldı? O zamanlar milletvekillerimiz Düzce'liydi. Bolu'yu sahiplenmiyorlardı.

Düzce il olunca sevindik. Bolu'nun milletvekilleri olacak ve bizi sahipleneceklerdi. Seçtik 3 milletvekili, ama sonuç değişmedi. Bolu, bugün 3-0 hâlâ mağlup!" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE AYRIYDI BOLU AYRI

Kendisini heyecanlandıran bir başka şeyi de paylaşmak istediğini belirten Ceylan, "Üniversite ayrıydı, Bolu ayrı Barışmamıştı kentle öğrenciler.

Birçok Bolulu depremle anladı üniversitenin değerini.

Onların gittiği gün, bomboştu caddeler. Günlerce uğraştık, üniversiteyi yeniden açtırdık. Bolu'ya gelen üniversiteliler, çadırlarda bizimle aynı eziyeti paylaştılar. Unutamam 2000 yılının 17 Ocak'ıydı İlk kez İzzet Baysal'a ve Bolu'ya ışık gelmişti. Sokaklarda akşamları insanlar gezer hale geldi.

Bunu hiç unutmadım. Üniversite topluluklarının bizden bütün taleplerini öncelikle karşıladık. Onlara da hocalarına da teşekkür ediyorum. Üniversitenin bize kattıkları yalnızca bunlar değil. Onlarla Bolu'nun geleceğini planladık. İl Gelişme Planı yaptık. Bolu'nun bir ufku ve geleceği oldu. Onlarla sağlık taramaları yaptık. 15 bin kişiyi muayene ettirdik, 8 bin kişinin ilacını, minik bir katkı olarak sunduk" dedi.

HİZMETLER BUNLARLA SINIRLI DEĞİL

Hizmetlerin bunlarla sınırlı olmadığını ifade eden Ceylan, "Bolu dışındaki üniversitelerle birlikte Türkiye'de ilk kez Deprem Master Planı oluşturduk. Gelecek kuşakları deprem korkusundan ve belirsizlikten kurtarmayı hedefledik. Yine teknolojik atılım gerçekleştirerek, Kent Bilgi Sistemi'ne geçmek için çalışmalarımızı son noktasına ulaştırdık. Halk ekmeğin kapasitesini günlük 15 bin adete çıkartarak; hem ucuz ekmek, hem de piyasada fiyat indirimi sağladık. Belediyenin araç sayısını, neredeyse ikiye katladık. Ana caddeyi kent dokusuna kavuşturduk. Artık ana caddede çay ve sigara sohbetleri, kent mobilyalarına oturularak yapılıyor. Bolu'nun ilk koşu yolunu, bisiklet yolunu yaptık. Park ve yeşil alan adedini 23'den 50'ye yükselttik. Bolu'ya ilk kent orkestrasını getirdik. Halkımız meydanlarda Türkiye'nin en meşhur sanatçılarını, canlı dinleme olanağı buldu. Tiyatroyu, sanatı destekledik. İnsanlara, kentli olma ayrıcalığını ilk kez yaşattık" şeklinde konuştu.

BOLU'YU TANITALIM İSTEDİK

Bolu'yu tanıtmak için uluslar arası festivaller düzenlediklerini belirten Ceylan, "jeep foto safari, uluslar arası yarışmalar, paraşütbalon gösterileri yaptık.İzzet Baysal'a Şükran Günleri'ni ve Ulu Önder Atatürk'ün Bolu'ya Geliş Yıldönümlerini, toplumsal bir coşkuya dönüştürdük. İzzet Baysal Belgeseli yaparak onu tarihe emanet ettik" dedi.

HİZMETLER HEP DEVAM ETTİ

Ceylan, "Onbinlerce ton asfalt döktük, yüz binlerce kaldırım taşı döşedik. Tek yön projesi ile trafiği rahatlattık. Krizle beli bükülen insanlara bir tas çorba ve dayanışma sunabilmek için aşevi açtık. Geçen dönemde eski Belediye Başkanımız Sayın Necdet Gören'in başlattığı, modern Nikah Salonu'nu bitirerek hizmete sunduk. 150 üniversite öğrencisine burs verdik, vermeye devam ediyoruz. Belediye'ye 6 yeni müdürlük açarak hem istihdam, hem de üretim sağladık.

Emeği koruduk, sendikalı işçilerle dayanıştık. Memura yemek parası veren Türkiye'deki 4 belediyeden biri olduk. Bolu'daki sivil toplum örgütlerinin belediyemizden taleplerini elden geldiğince karşılamaya ve onlarla dayanışma içinde olmaya çalıştık.

Önümde anlatılması gereken tam 121 tane daha hizmet notu var, tabi projelerim de Bunları ileride paylaşacağız" dedi.

YURTDIŞINDA GÖRDÜKLERİMİ BOLU'YA KATMAYA ÇALIŞTIM

Yurtdışı gezilerinde bile, sabahtan akşama dek belediyecilik gözlemi yaptım. Almanya'da, Hollanda'da, Amerika'da, Rusya'da, Avusturya'da, gördüklerimi, Bolu'ya katmaya çalıştığını belirten Ceylan sözlerini, "Bu kadar şeyi tabi ki bütün meclis üyeleri, daire müdürleri, işçiler ve memurlarla birlikte yaptık. Onlara da buradan şükranlarımı sunuyorum. Onlarla birlikte heyecanımı Bolu'ya yansıtmaya çalıştım. Evet, Yüksel Ceylan bütün heyecanı ve coşkusuyla bir Bolu aşığıdır. Üzüp kırdığım, incittiğim de olmuştur. Bunları yüreğimdeki coşkuya verin. Ve emin olun; Yüksel Ceylan karşınızda başı dik, alnı açık, hesabı ortada ve dimdik duruyor. Sözlerimi bitirirken; tüm Cumhuriyet Halk Partili adayları, partililerimi saygıyla selamlıyor, başarılar diliyorum. Allah utandırmasın Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olsun!" şeklinde bitirdi.

20 Oca 2004 - 00:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.


REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL