Adayların Bilinmeyenleri Fikret Yılmaz

MHP’nin genç Milletvekili Aday Adayı Fikret Yılmaz, MHP’yi tercih ediş nedenleri, neden aday adayı olduğu ve Bolu’nun temel problemlerine ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Çorum nüfusuna kayıtlı olduğunu söyleyen Yılmaz, Bolu’daki Çorumluların oylarını alarak MHP’yi bir adım öne taşıyabileceğini kaydetti.

Röportaj: Özge ELÇİ

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Fikret Yılmaz:1986 yılında Bolu’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimlerimi Bolu’da tamamladım. Abant İzzet Baysal Üniversitesi- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi- Kamu Yönetimi Bölümünü 2008 yılında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü- Siyaset Bilimi Tezli Yüksek Lisans Programını da 2013 yılında bitirdim ve “Siyaset Bilim Uzmanı” unvanını aldım.

Askerliğimi, 2008-2009 yılları arasında Hakkâri Dağ ve Komando Tugayına bağlı olarak Çukurca’da uzun dönem asteğmen olarak yaptım.

2010-2011 yılları arasında T.C. Ziraat Bankası Bolu Şubesi’nde, Kambiyo Servis Görevlisi olarak çalıştım. 2011 yılından beri Bilgisayar İşletmeni olarak çalıştığım Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki görevimden, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde aday olabilmek için ayrıldım. Evli ve bir çocuk babasıyım. Yani halkın içinden birisiyim.

Neden MHP’yi tercih ettiniz? Milletvekili Aday Adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Fikret Yılmaz: Gençliğimin verdiği dinamiklikle birlikte,siyaset biliminde edindiğim bilgi birikimini; milletim, devletim ve partim adına milletvekili olarak aktarmak ve vatanıma hizmet etmek istiyorum. Milletvekili aday adayı olmamın temel nedeni budur.

Mevcut iktidara ‘artık yeter’ demek için Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekilli aday adayı oldum.Lise yıllarımdan beri Atatürk ilkelerine uygun olarak "Türk-İslam Ülküsü" (Ülkücülük) görüşünü savunuyorum. Bu noktada milliyetçilik görüşünü açmakta fayda var.

Bizdeki Türk Milliyetçiliği, Batı toplumlarında yaşanan milliyetçilik ideolojilerinden çok farklıdır. Bize göre, yabancı ülkelerin şartları altında meydana getirilmiş yabancı ideolojiler ve yönetim sistemleri taklit edilerek Türkiye´nin kalkındırılması sağlanamaz. Ne kapitalizm ve liberalizm ne de komünizm Türkiye için yararlı olamaz. Türkiye’yi kalkındıracak sistem ve görüş ancak Türk milletinin özelliklerine uygun, Müslüman Türk milleti realitesini göz önünde bulunduran milli bir görüş olmalıdır.

Bizim milliyetçiliğimize göre, her şey Türk milleti içindir. Bu da Türk milletine sevgiyle bağlılık, Türkiye devletine sadakatle hizmetten geçmektedir. Bizim ülkümüz, Türk milletini en ileri, en medeni, en kuvvetli bir varlık haline getirme ülküsüdür.

MHP’de ne zaman siyaset yapmaya başladınız?

Fikret Yılmaz: Devlet memuru olduğum için daha önce hiçbir partiye üyeliğim olmadı. Daha önce adaylık başvurusunda da bulunmadım. 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde aday olabilmek için devlet memurluğundan istifa ederek 10 Şubat 2015 itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye oldum ve siyaset yaşamıma yani asıl mesleğime başladım.

Sizce Bolu’nun temel problemleri nelerdir?

Fikret Yılmaz: Bolu’nun sorunları ülke genelinin sorunlarından farklı değildir.Bu sorunların başında işsizlik gelmektedir. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’na giren 3,5 milyon memur adayı kadro beklerken, iktidarın yandaş atamaları hızla devam etmekte, gençlerimizin hak ve hukukları gasp edilmektedir.İşsizlik son 4 yılın zirvesine yani yüde 11’ye çıkmış, gençlerimizde işsizlik son 5 yılın en yüksek oranına yüzde 20’lere dayanmıştır. İşsizlik sorunu, sağlam istihdam politikaları oluşturularak inşallah MHP iktidarı döneminde çözülecektir.

Bolu’nun bir başka sorunu, devletten yeterli teşvik alamamasıdır. MHP iktidarında üretim teşvik edilecektir. Ayrıca Bolu’da termal turizm ve doğa turizmi teşvik edilmelidir. Köylümüz tarım yapmaya teşvik edilmeli ve orman köylüsü desteklenmelidir. Bu kısa sohbette tüm sorunları ve çözüm yollarını sırlamak için süremiz yetmez.

MHP olarak, vekil çıkarmak için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Fikret Yılmaz: Ailemin 40 yılı aşkın Bolu’da ikamet etmesine karşın Çorum ili nüfusuna kayıtlıyız. Yakın-uzak akrabalar ve hemşeri çevremiz dâhil; göç nedeniyle Bolu il genelinde yaklaşık 5 b,n Çorum ili nüfusuna kayıtlı seçmen ikamet etmektedir. Bolu ili 2011 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre, oyların yüzde 16,09 MHP’ye, geriye kalan yüzde 83,91 oy ise diğer partilere dağılmıştır. 2011 milletvekili genel seçimlerinde Bolu ili genelinde 6.967 oy farkla MHP olarak milletvekili çıkaramadık. Bahsettiğim gibi, Bolu il genelinde ikamet eden yaklaşık 5 bin Çorum ili nüfusuna kayıtlı seçmenin yüzde 83,91 oranı 4 bin 195 oya tekabül etmekte ve milletvekili çıkaran en yakın parti ile aradaki oy farkını kapatmak için ciddi bir oran teşkil etmektedir. 2015 milletvekili genel seçimlerinde, partimden aday gösterilmem halinde; bu hemşeri oylarının tamamını hatta Bolu il genelinde en az yüzde 33 oy oranını taahhüt ediyorum. Tabi ki bu işin sözle değil çok çalışma ile gerçekleşeceğinin farkındayım.

MHP milletvekili aday adayı sıralaması içinde kendinizi nerde görüyorsunuz? Şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Fikret Yılmaz: Benim için sıralamanın çok önemi yok.Birinci sırada da olsam üçüncü sırada da olsam hatta aday dahi gösterilmesem de var gücümle Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara gelmesi için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Son olarak Bolulu seçmenlere ne söylemek istersiniz?

Fikret Yılmaz: Bolulu seçmenlerimiz hem genç adaylara hem de kadın adaylara şans versin diyorum.

22 Mar 2015 - 17:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.


REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL