Ak Parti’liler sandığa gitti

Genel seçimler öncesi, Ak Parti’de aday belirleme sürecinin ilk ayağı olan temayül yoklaması bugün gerçekleştirildi. Geniş bir katılımla yapılan temayülde yarışan 8 adayın görüşlerini aldık. Adaylar, iddialı konuşurken birlik mesajları verdiler.

HABER FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haber: Özge ELÇİ

Ak Parti İç tüzüğüne göre Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ile bir önceki dönem Milletvekilliği yapan Fatih Metin temayülde yer almadılar. Hüseyin İka’nın da temayülde yer almayacağı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı.

OYLAMA 6 SAAT SÜRDÜ

Temayül yoklaması, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Salonunda saat 10:00’da başladı. Saat 16:00’a kadar süren oy kullanma işlemine partililerin ilgisi yoğun oldu. Temayülde ismi yer alan 8 aday aday, oy kullanma süresi bitene kadar salonda ve bahçede partilileri karşıladılar. Aday adayları, partililere ‘hoşgeldiniz’ derken hem kendilerini tanıttılar hem de destek de istediler.

Temayül yoklamasına Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Emine Çift, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Canan İzgi ve Gençlik Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Kübra Ökmen komisyon üyesi olarak katıldı.

MYKY ÜYELERİ VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ KARACA DA KATILDI

Oy kullanma işlemi öncesi dikkat edilmesi gerekli hususlar, Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Emine Çift tarafından salondakilere aktarıldı. Daha sonra Bolu il teşkilatında çeşitli kademelerde görevli yaklaşık bin 300 kişi, Milletvekili Aday Adayı Tercih Listesi'nde yer alan Abdullah Başaran, Adalet Karadayı, Ali Coşkun, Ferudun Kaya, Mehmet Altun, Mehmet Emin Güz, Osman Şevki Çelebi ve Ömer Baygın isimlerinden aday görmek istediği 3 isim için oy kullandı. Görevlilerden kimlik ibraz ederek oy pusulasını alan teşkilat üyeleri, oy kullanım işleminin başladığı ilk saatlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Gençlik Kolları, yaptıkları tezahüratlarla salonu inlettiler.

Bolu Gündem gazetesi olarak 8 aday adayıyla konuşarak temayülle ve adaylık süreciyle ilgili görüşlerini aldık. İşte aday adaylarının konuşmalarından satır başları:

Mehmet Emin Güz: Genel Merkezimiz merkez yoklama sistemini tercih etti. Bunun en önemli ayaklarından bir tanesi temayül yoklaması. en az 3 tane aday sayısı kadar oy kullanmak zorundalar. Bu merkeze verilecek. Bu yeterli değil; ama önemli bir aşama. Bu aşamadan sonra kamuyou yoklamaları, anket çalıimaları yapılacak. Anket çalışmaalrından sonra da ileriki aşamada sivil toplum örgütlerine sorulacak , önümüzdeki hafta mülakat yapılacak. En son veriler değerlendirlip, en fazl oy oy alabilecek adayımız seçilecek. 1 ghafta öcne tüm teşkilatlarımız dolaştık. Kendimizi anlattık. Seviyeli bir yarış oldu. Aday adayı arkadaşları tanıdığıma da memnun oldum, bundan sonra aday olsak da olmasak da arkadaşlığımz devam edecektir.

Teşkilatların teveccühün gördüm. Teşkilatlarla da iç içe oldum. Her zaman birlitke çalıştık, dolayısıyla arkadaşarımızdan kopmadık, dostluğumuz devam ediyor. Bütün ilçelerimizde bir teveccüh var. İyi bir sonuç bekliyorum.

Mehmet Altun: önümüzdeki hafta itibariyle kamuyou anketleri başlayacak. Yine sivil toplum örgütlerinin düşüncelerine başvurulacak. 6-12 tarihleri arasında da Genel Merkezde bir mülakat yapılacak. Yine mülakatta üçlü komisyon dediğimiz, en üst komisyon da sayın Başbakan’ın başkanlığında 8 kişilik bir merkez yürütme kurulu adayları belirleyecek en nihayetinde. Nisan ayınnı ilk haftası Yüksek Seçim Kurulu’na liste verilecek. Ak Parti, bu seneki seçimde Bolu’yu her zamankinden daha fazla önemsiyor. 2 sefer üst süte 3-0 yaparken geçen seçimde 2-‘e düştü. Bu yüzden bu seçimde halkın ihtiyaçlarına göre bir listenin oluşması Bolu kamuopyunun brinci beklentisi. Bu beklenti gerçekleşirse 3-0 hiç de zor değil; ama kamuoyunun beklentilerine uygun olmayan bir liste ummayız. Bu yüzden gerek Bolu kamuyou gerek Ak Parti teşkilatının seçim srüecidnen beklentisi, özellikle bu süreçte Bolu’yu en iyi temsil edecek üç kişiyi seçmektir.

Adalet Karadayı: Birbirinden değerli aday adaylarımız var. Teşkilatlar tarafından yapılan organizasyonlarda güzel bir tanıtım süreci geçirdik. Ben bu kardeşliği hiçbir yerde görmedim.

Ferudun Kaya: İlçelerimize yaptığımız ziyaretlerde güzel bir süreç geçirdik. Temayül yoklamasının hem ülkemiz hem de Bolu’muz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Ömer Baygın: Güzel bir ortamda çok güzel bir temayül yoklaması yapılıyor. Bütün ilçeler, yoğun ilgi gösteriyor. Ben uzun bir siyasi geçmişim var, 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Yaptığım ziyaretlerde kendimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Çok olumlu inzivalarla ilçelerden ayrıldım. Sonuçta bütün delegelerden ciddi anlamda destek alacağımı ümit ediyorum. Ancak Genel Merkezimizin belirleyeceği bir durum söz konusu. Burada sandıkların açılmayacağını öğrendim; keşke açılsaydı herkes kaç oy aldığını görürdü. Her ne kadar kesin belirleyici bir kriter olmasa da insan yine de merak ediyor. Ben tanınırlığıma ve teşkilatlarla olan iyi ilişkilerime güvenerek çok yüksek bir oy alacağımı düşünüyorum. Ama yarın polemikler çıkar, onlasr gerçeği yansıtmaz. Ama ben her şeye rağmen Ak aprti’nin yaptığı temayülün ciddi sayılacağını ve fikir vereceğini ümit ediyorum. Bunun sonucunda Ömer Baygın’ın önde olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçlar benim umduğum gibi çıkarsa canla başla Bolu için çalışırız. Diğer kriterle dikkate alınarak beni aday olarak göstermezlerse de ülkemiz için, şehrimiz için canla başla çalışmaya devam ederim.

Osman Şevki Çelebi: 30-35 yıldır Ankara’da yaşıyopruz. Memleektimize hizmet etme sevdasıyla aday adayı oldum. Geçen dönem de aday adayı olmuştum. O sene çıraklık döenimidi, şimdi ustalık dönenimiz. Delegelerin teveccühü ne olacak, bilemiyoruz. Aday adayı sayısının az olması bir avantaj; ama kalitenin yüksek olması ayrı. Bunlar genel merkezdetemayüller, kamuoyu yoklamaları belirleyici olacak. Birbirinden değerlei adaylar var. Amacımız Bolu’da 3-0 yapabilmek. Tayyip Erdoğan Bey’in 400 milletvekili hedefi var; biz 401 olur inşallah diyoruz. Burada bir hizmet ordusunun bir çivisi, bir süvarisi olabilirsek ne mutlu bize.

Abdullah Başaran: Bu oylamalarızın ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ali Coşkun: Bolu teşkilatı tarafından düzenlenen organizasyonlarda ilçelerde ve merkez ilçelerde kendimizi tanıtmaya çalıştık. Bu srüeç büyük bir olgunlukla geçti. Bütün adaylar, kendimizi tanıttık. Benim biraz daha çok çalışmam gerekiyor. 17 yıllık askeri hizmetdönemim var, 10 yıllık akademik üniversite hayatım var, üzerine 10 yıl Bakanlıkta çalışma dönemim var. Dolayısıyla merkez ve ilçelerdeki tanınırlığımızı daha fazla artırmamız gerekiyor, çalıştığımı da düşünüyorum.

01 Mar 2015 - 16:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.


REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL