AK Parti’den “Özgürsün Ayasofya” yürüyüşü

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması kararı ilimizde AK Parti Bolu Teşkilatı tarafından düzenlenen “Özgürsün Ayasofya” adlı yürüyüşle kutlandı. Yürüyüşe AK Parti Teşkilatları tam kadro katılırken vatandaşlar da destek verdi.

AK Parti’den “Özgürsün Ayasofya” yürüyüşü
Haber albümü için resme tıklayın

Danıştay Onuncu Dairesi tarafından 1934 yılında alınan Bakanlar Kurulu tarafından alınan Ayasofya’nın müze olma kararı iptal edildi. Danıştay kararı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Ayasofya ibadete açılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi. Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını kutlamak için AK Parti Bolu İl Teşkilatı tarafından “Özgürsün Ayasofya” adlı bir yürüyüş düzenlendi. Valilik önünden başlayan yürüyüşe AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri ve partililerin yanı sıra çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Mehteran eşliğinde başlayan yürüyüşte katılımcılar Türk bayrakları ile birlikte yürüdü.

“İLK CUMA’YI KILMAK ADINA BURADAN HAREKET EDECEĞİZ”

Kadı Camii önüne kadar devam eden yürüyüş sonrası Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül ve Yönetim Kurulu üyeleri de desteğe geldiler. Burada bir konuşma yapan Nurettin Doğanay, Ayasofya’nın ibadete açılmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Doğanay konuşmasında, “Şükürler olsun ki Ayasofya sonunda ibadete açılıyor. Ayasofya’da bize namaz kıldırmayı nasip eden herkese, katkı veren herkesten Allah razı olsun, gözümüz aydın olsun. Ayasofya’nın açılması bazılarının zoruna gidiyor. Bu milletin gelenek göreneklerine, kılıç hakkı olan Ayasofya’nın açılma kararına saygı duymak zorundasınız. Ayasofya Türk milletinin kanayan yarasıydı. Ayasofya bu milletin hayalidir. Onun için Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti yerine gelmiştir. Emek veren, başta bu kararı alanlar, bu kararı imzalayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu kararı destekleyen Devlet Bahçeli’ye, bu kararı destekleyen herkese Bolu adına teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Fatih Sultan Mehmet’in torunu olarak Bolulu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Ayın 24’ünde inşallah ilk Cuma’yı kılmak adına buradan hareket edeceğiz. Gelmek isteyen kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Ayasofya’nın açılması Kudüs’e selam gönderecek. Türkün yeryüzüne mührünü vurduğu gün olacak” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Düzce Belediye Mehter Takımının çaldığı marşlar büyük bir coşkuyla dinlendi. Daha sonra Ayasofya’nın ibadete açılması dolayısıyla dualar edildi. Duanın ardından Doğanay, Bolu halkına hazırlanan lokmaları ikram etti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.

30

Yakup - Bizim icimizdeki bolulu ermeniler yunanlilar.ayasofyayi elestirmeye baslamis..ibretle ve dehsetle izlerim yorumlari..issizlik dediler altlarinda son model arabalar.evler.akilli teledonlar..bunlara bolu altin kaplama verilse daha fazlasini isteyip aglamaya baslarlar..alni sevdeye varmayanlar ecdad yadigari ayasofyayi elestirmeye basladi bolulu ermeni yunanli ulke dusmanlari

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
28

Ayasofya - Helal olsun size neden CHP ve ekibi yok Tanju Bolu belediye başkanı değilmi o nerde acaba ayrıca yürüyüş konusu ne olsaydı katılırlardi sormak isterim!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
27

Özgür Çetin - Toplam seksen yüz kişi facede ilhan taşdelen hesabına bakın göreceksiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
26

toklu - Ben küçük bir köy camisinde namaz kıldığımda da aynı hazzı alıyorum. Yaylada seccademi serip namaz kıldığımda da. Doğu Roma'nin simgesi, bazilika planlı bir patrik katedrali ve Ortodoks Kilisesi'nin bin yıl boyunca merkezi olan Ayasofya'da namaz kılmak hiç de hayal ettiğim bir durum değildir. Beyninizi kimseye kiraya vermeyin arkadaşım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
25

bolulu - bişey demiyoruz ama hep aynı adamlar eski partililer yok neden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
23

bolulu - saçmalık Ayasofya bir müzedir ayrıca korona Bolu'da bu kadar artmışkeb yürüyüş daha saçma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
22

Kazancı - Gündemi degistirme cabasi ayasofya zaten halkinda ayasofyayi taktığı yok ilgi olmadı ,halk ekmek derdinde geçim derdinde virus derdinde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
21

Bolu beyi - Çakma Bolulu maskeleri görmüyorsun galiba sen boş boş maskesiz gezerken iyiydi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
20

Bolulu 14 - Şov yapalım derken virüsün yayılmasına imkan sağlamak bu olsa gerek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
19

BERAT ÇOKOMELLİ - Bu nedir ya? Her şeye yürüyüş yapıyorsunuz da işsizliğe, adaletsizliğe, ekonominin çökmesine, çocuk tecavüzüne ve hırsızlığa karşı neredesiniz? Hadi AKP'yi anlıyorum onlar zaten körü körüne bağlılar. Peki MHP'nin ne işi var orada arkadaş ya. Aklım almıyor. Millet aç arkadaşlar. Sizlerin birazda aç olan insanlar için yürümeniz lazım. Ayasofya karın doyurmuyor.Kendinize gelin ve bu milletin sizleri dertlere deva olarak seçtiğini unutmayın. CB için değil, bir kere de halk için yürüyün de verdiğimiz oyların hakkını verin. Yazıklar olsun size de sizler gibi düşünenlere de. Kimse için Aklınızı kiraya vermeye gerek yok, bunu bir kere daha anladım. Ha bu arada virüs bulaşma riski de aldınız, bu kadar dikkatsizlikte pes.. !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
18

Alp - İlk önce cami olarak hizmete girse maneviyatı olur. Bu yapı islamdan daha önce yapılmış ama size göre kutsal.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
17

Ayasofya - Ayrıca AYASOFYA neden bu kadar abartıldi alt tarafı cami oldu diyen zavallılar siz anlamazsınız çünkü bu manevî bir boyuttur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
16

Zekai dede - Bu şovları artık vatandaş yemez Şam da namaz kılamayan akp zihniyeti Ayasofya’da kılacakmış , Türkiye’de camiler kapalı , evlerde ibadet yasak ; Ayasofya’yı malzeme yapıp ekonomiyi , işsizliği unutturmazsınız. Türkiye tüm komşuları ve ülkelerle kavgalı bu hamleden sonra biraz daha düşman kazandık. Seçimlere kadar akp den bir kaç hamle daha bekliyorum . Süleyman şah türbesini Ayasofya’ya taşıma vs

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
15

Ali taş. - Neyin bedelini ödüyorsun ismail. Beşbin şehidin kanları ruzi mahşerde yakanızda olacak. Dsi kesmedi mi. Bir tarafta ülküsü uğruna can berenler öbür tarafta geçim kaynağı olarak görenler. Allah büyük. İlahi adalet senide bulacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
14

Erol - Esnafsin oylemi..2 ay kapali kaldi diye devlet senden vergimi aldi..almayacakmiydi vergisini? Peki devletten bu zamana kadar kac bin tl vergi kacirdin?her urunde fis fatura kestinmi.kesmedin tabi..ornegin sene yuzbin kazandiysan devlete her sene yaklasik 20 bin vergi odedinmi?odemedin belkide..ama sene 500 tl vergi oduyorsan onuda aglayarak oduyorsun.vir vir ediyorsun..ozaman esnaflik yapmayacaksin..araban evin varmi..vardir mutlaka..ama yinede aglamaya devam et sen..biz biliyoz sizin gibilerini rahat ol..kacirdiginiz vergileride biliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
12

Esnafin hali - Sanki herşeyimiz tamam tek sıkıntımiz ayasofya bize ne ayasofyadan be ,benim isyerim 2 ay kapali kaldi vergisini tıkir tıkır aldi devlet biz iflas ediyoruz siz ayasofyayi actim diyonuz bi gidin ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
11

kara - İyide AKP genel başkanı cumhurbaşkanı sıfatıyla cumhurbaşkanlığı avukatlarına Danıştay'daki davaya niçin itiraz etmelerini talimatını verdi.Yürüyenlerin bundan haberi vardır sanırım.Kutsalları siyasete alet etmeye devam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
10

aslı sahin - memur senci yöneticiler, ağalar nerede göremedik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
09

ALPARSLAN - Olumsuz eleştiri yapan arkadaşlar , millet aç diyen arkadaşlar hanginiz o aç dediğiniz insanlara destek oluyor?CHP zihniyeti sizin gibiler ile iyice belirginleşiyor.Nedir bu sizin Dine karşı olan sert tavrınız.Bu ülkede yabancı localarin zafer olarak gördüğü ve kafalarına vurarak yaptırdık dedikleri bir konuydu AYASOFYA...aç araştır bununla ilgili binlerce somut delil var.Burasi Fatih Sultan Mehmet Han tarafından cami yapılmış ve daha sonra müzeye...Hak ettiği onuru geri verilmiş.Namaz kıl kılma kimseyi alakadar etmez ama bir Zafer elde edilmiş.Bu kararı alabilecek güç var ki alınmış.Nedir böyle zorunuza giden ...Adam işsizlik bitti ,ekonomi düzeldi Ayasofya cami oldu diye alay ediyor. Ne kadar çok boş insanımız var bizim ???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
08

Vatandaş - 18 yıldır iktidarda... NEDEN AÇMADINIZ... 18... Yıldır neyi beklediniz... İstanbul û yenimi feth ettiniz. Mesele Erken seçime gidip...burdan oy toplamak... Tam tersi Anavatan gibi tarih olabilirsiniz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
07

Ahmet - Ayasofya salgını,issizligi enflasyonu,gelir dağılımı eşitsizliğini ,vb sıkıntıları unutturacak mı çözüm bekleyen bir sürü sorunları var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
05

Sebenli - 1) Bizim zaten ayasofyanın karşısında daha güzel olan camimiz SULTAN AHMET VAR. 2)ayasofya kilise olarak kuruldu ve biz camiye çevirdik bu konuda herkes hemfikir değil mi. 3) EMPATİ YAPARSAK; Yunanistan Selanikteki İshak paşa camii, Hamzabey Camii , Rodostaki İshak paşa camii gibi tarihi ve tarihi olmayan diğer camilerimizi 1 gecede karar alıp ben bunları Kilise yapıyorum derse bizim bir şey söyleme hakkımız var mıdır ? Son olarak bizim dinimiz hoş görü dinidir. Din ile siyaset yapmayı bırakmayacağız anlaşılan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
04

Vatansever - Öncelikle Ülkede artan işsizliğe, her gün zamlanan etiketlere, yapılan yolsuzluklara çare bulun. Ülkemizde ibadetini yapmak isteyen herkese yetecek cami var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
03

Zekai dede - Önce okuduğunu anlamaya çalış ; kurbanda sığır arayan var mı ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
02

Zekaiye sozum - Olum evlerde namazi yasakladilar oylemi.Virus dolayisiyla camilerin 2 ay kapali olmasi.senin elime malzememi verdiler..hastaliginn ne kadar tehlikeli bir durum oldugunu goremeyecek kadar kormusun..yorumu yazarken raki masasindamiydin..aklin yerindemi? Hastaliga onlem alacak kadar camiler 2 ay kapandi..bunu anlamayacak kadar geri zekalimisin..evde mamazi kim yasakladi..sen alnin secdeye varmamak icin bahanemi ariyorsun.yada ayasofya.din islam dusmanligi yapaczk kadar rezilmi oldun..bunlari anlamayacak vormeyecek kadar zurnami oldun.le bas git..feci kayacam sana simdi.angut

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20
01

Empati - Hali hazırda Fetih ekibimizde var oh kafama rahat. Allah korusun karşılık olarak bizim camilerimizi kiliseye çevirirlerse hemen salarız üzerlerine bu ekibi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 00:20

REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL