Akşener Bolu’da “Başaracağız”

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu’da vatandaşlara hitap etti. Aniden bastıran sağanak yağmur yağışından dolayı mitingini yarıda kesen Akşener, hükümeti çok sert sözlerle eleştirdi.

Akşener Bolu’da “Başaracağız”
Haber albümü için resme tıklayın

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu’da miting yaptı. Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’i konvoy eşliğinde geldiği Bolu Valiliği önünde İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Bolu Milletvekili adayları ve çok sayıda partili karşıladı. Valilik önüne kurulan sahneye çıkan Akşener, alanı dolduran Boluluların yoğun sevgisiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Ben sözlerime Bolu Beyinin torunları diye başlamayacağım. Ben sözlerime Köroğlu’nun torunları diye başlayacağım” dedi.

Sözlerine “Haksızlığa, hukuksuzluğa, rüşvete, yolsuzluğa Köroğlu ruhuyla karşı çıkan Bolulu kardeşlerim. Beraber olduğumuz için, birlikte olduğumuz için, bu meydanı şereflendirdiğiniz için size en kalbi teşekkürlerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye devam eden Cumhurbaşkanı Adayı Akşener, “Valla ben Bolu’ya baktığım zaman görüyorum ki Tarzan zorda, Abbas yolcu. 24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. Bu seçimi bu arkadaşlar apar topar getirdiler. Süper baskın seçim. Kimse de itiraz etmedi. Fakat gerekçe ilginç. Şimdi bir soru var: Her şey iyiye gidiyorsa neden seçim yapıyorsunuz? 16 yılda hiçbir şeyi düzeltemediyseniz her şey kötüyse şimdi sizi niye seçelim. Şimdi kaçmak için yer aranıyor. Evet biz 25 Haziran’da 8. ayı dolacak bir siyasi partiyiz. 70 ile gitmişim, 15 ile ikinci kere gitmişim, 10 ile üçüncü kere gitmişim, şu ana kadar 110 miting yapmışım ve 7 buçuk aylık bir siyasi parti olarak kurulmuşuz, seçime gidiyoruz. Adaylar çıkarmışız, bütün il teşkilatlarımız tamamlanmış. Bu siyasi partiyi kuran sizsiniz, milletimiz kurdu. Ve sonuç itibariyle İYİ Partinin kurucusu milletimiz, benim adaylığımın da sebebi sizsiniz. 250 bin imza ile beni aday gösterdiniz. Allah bin kere razı olsun. Biz ileride siyasi tarihçilerin yazacağı bir organizasyonuz” ifadelerini kullandı.

Konuşması esnasında Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tanju Özcan’ın da mitinge geldiğini gören İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Tanju Özcan burada kendisine teşekkür ediyorum nezaketi için çok teşekkür ederim” dedi.

“Bolu hem tarım kenti, hem hayvancılık kenti, hem turizm kenti” diyen Meral Akşener, “Gayri safi milli hasıla 800 milyar Dolardır. Bunun 500 milyar Doları, Ankara-İstanbul arasında üretilir. Bolu da bu 500 milyar Dolarlık yolun ortasında bir yerde. Yeteri kadar pay alabiliyor mu? Hayır alamıyor. Bolu’nun üniversitesi çok iyi, gençleri çok çalışkan. Ama niçin Bolu’nun genç işsizliği Şırnak gibi, Edirne gibi, Artvin gibi çoğunlukta? İş bilmez olduklarını düşünüyordum, ama bunların artık iş bilmez cehalet sebebiyle değil gerçekten bilerek insanımızı yoksullaştırdıklarını ve bu psikoloji üzerinden istismar ederek iktidarda kalma yolunu benimsediklerini gördük” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in Bolu mitinginde yaptığı konuşmasında öne çıkan diğer başıklar şu şekilde:

“Tarım üretimi 18 milyar dolar azaldı”

“Bolu özeline gelirsek, tavukçuluğu bitirdiler, hayvancılığı bitirdiler. Aynı anda hem inek hem saman ithalatının yapıldığı bir ülkeyiz. Tarım üretiminin Türkiye’de 18 milyar Dolar azaldığını sizlerle paylaşmak isterim.”

“Siz ancak dedikodu yaparsınız”

“TİKA’yla ilgili ağzımdan hiçbir şey çıkmadı, programımızda da projemizde de yok. Binali Yıldırım çıktı TİKA’yı kapatacağımı, Pensilvanya’dan talimat aldığımı söyledi. Koskoca Başbakan hem yalan söyledi, hem iftira attı. Şimdi bir Başbakan söylediklerinin arkasında durur. Yalancılık ithamını yemez, iftiracı ithamını hiç yemez. Varsa böyle bir irtibatım gereğini yap kardeşim, ama siz ancak dedikodu yaparsınız. Milletimin dışında bana talimat verecek insan anasının karnından henüz doğmadı.

“Tek tek bakacağız ve gereğini yapacağız”

“Meğer TİKA yıllık 8 milyar dolar para harcıyormuş. 6 buçuk milyar doları sizin paranız. Yani bu ne kadar ediyor bugünkü dolar kuruna göre, 36 milyar TL. 36 milyar TL sizin cebinizden çıkıyor, nereye gidiyor çok enteresan; Mudurnu’da tavukçular iflas, tarım mezara gömülmüş, 1 milyon işsiz olmuş, ithalat almış başını gitmiş, fabrikaları yapmak yerine satmışlar, ama haklarını yemeyelim Kolombiya’da okul açmışlar. Buralar hizmet beklerken turizm için teleferik, destinasyon, bakış açısını Bolu beklerken bu arkadaşlar gitmişler Ekvador’un iç denizini temizlemişler. Sendikalara bina yapmışlar. Mali diye bir ülkenin meclisini yeniden yapmışlar. Şimdi rahmetli Özal tarafından Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye arasında köprü olsun diye kurulan TİKA’nın yaptığı işler… Çatlasanız da patlasanız da TİKA’yı alacağız önümüze, kim çiftlik gibi kullanmış, hangi yandaş bedava para almış, hangi yolsuzluklar var bunların hepsine tek tek bakacağız ve gereğini yapacağız. Bu harcanan parayla neler olurdu? 24 milyon koyun hibesi olurdu, 145 bin tane sıfır birinci sınıf traktör hibesi olurdu,

Bolu’da tavuk çiftliklerinin, tavuk üreticilerinin yok olmasının önüne geçilirdi. 2 binin üstünde tekstil fabrikası kurulurdu ve 150 bin kişi işe alınırdı. Anlatmaya çalıştığım şey şu Türkiye’nin kaynakları yeterli, insan potansiyeli yeterli. İsraf ve yolsuzluk her kötülüğün anasıdır. Allah nasip ederse bunları ilk günden kesmezsek zaten Allah bize nasip etmesin.”

“Başaracağız”

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yağan yağmurun şiddetini artırması üzerine vatandaşları yağmur altında bekletmek istemedi. Yağmur nedeniyle konuşmasını erken bitiren Cumhurbaşkanı Adayı Akşener, İYİ Parti Milletvekili adaylarını sahneye davet etti. Akşener son olarak, “Milletvekili adayları arkadaşlarımı size emanet ediyorum. Cumhurbaşkanı adayı kendimi de size emanet ediyorum. Burada inşallah AK Parti’ye oy veren kardeşlerimizin oylarını alarak seçimi tamamlayacağız. Allah’a emanet olun. Başaracağız” diyerek Bolu mitingini noktaladı.

19 Haz 2018 - 15:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.

19

İYİ ler kazanır - Anatürk Meral Akşener... gümbür gümbür geliyor savulun bre gafiller

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
17

Bilal - Görünen o ki 3. Milletvekilimiz İYİ Partiden.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
16

Önce Dürüst İnsan Olmak Gerek. - Bizim paramızla bizlere boş konuşuyorsunuz. Sizler 20.000 lira alıp, asgari ücretliye 2.000 lirayı çok görün hak dan, hukuktan ve adaletten bahsedin hepinize yazıklar olsun sizler hep Vekil bizler hep Asiliz o kadar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
15

Lumen - Unutmaki asgari ucret chp sayesinde artti .veremeyiz iflas ederiz diyorlardi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
14

Demem oki - Sozde tasarruf yapacak cani sikilinca boluya geliyo onca telase tek vaadi milletin kredi karti borcunu odeyecek ayagini yorganina gore uzatmayanin borcunu niye oduyon kimin parasiyla oduyon

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
13

Bitik Esnaf - Ne yapsın akpli olsaydı parasını bastırıp başka şehirlerden otobüsle adam taşırdı. Veya memurlara zorunlu katılım ile oraya toplardı. Bu seferlik bununla idare ediver...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
12

YILMAZ - TANIDIĞIM BÜTÜN CHP LİLER BU MİTİNGE GİTTİLER KALABALIK OLSUN DİYE. KADIN EPEY SEVİNMİŞTİR, BENİM BOLU DA NE ÇOK TARAFTARIM VAR DİYE. AMA 24 HAZİRAN AKŞAMI GÖZLERİ FAL TAŞI GİBİ AÇILACAK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
11

YolaDEVAM - Hep boş muhabbet yanlışlıkla başa gelseniz memleketin vay haline

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
10

haluk - bu hanım kafayımı yedi ne ya geçerken bakdım 300 kişiye hitap etti genelde yüzde beş bile alamaz idda ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
09

Remzise - Cumhurbaskaninin konusmalarini dikkatle dinliyorum issizlik .ekonomi .gelir duzeyi .kalkinmaya yonelik tek bir kelime etmiyor surekli sirketlerin yapip islettigi yol ve koprulerden bahsediyo bide sehir hastanelerinden millet iş âş iyi maaş refah istiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
08

ihsan - TİKA'dan yıllık 8 milyar $ harcamışlar

6.5 milyar $'ı Hazineden

FATURASIZ..

SAYIŞTAY denetimi dışında..

Giden paraların BELGESİ bile yok.!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
07

sade vatandaş - Seçilemeyeceğini kendisi de biliyor..TİKA diye bişey demedim diyor ya herkes uyduruyor ya kendisi duymuyor. Rize mitingini oturup bi seyretsin.. TRT yi sat devlet televizyonu kalmasın tamam. o parayı millete dağıt tamam... ya sonra ??

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
06

iyi kazanır hep - yağmur yağmasaydı elbette çok kalabalık olacaktı zaten mhpliler iyi partiye geçti ,şaşıyorum yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış ya bu açılımcılar gelmiş hdp ile resim çektirmişsiniz diyor , sayın öcalan diyen , öcalan çok iyi biri diyen kimdi acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
05

erol - sayın meral hanım bi bolu mudurnu yolunu kaç senelerdir yapamadılar bi yol bu yahu bi yol, daha haaala oy istiyorlar ya, boluya bi stat yaptıramadılar, şehir hastanesi vs hiç bişey yok yaw hiç bişey yok daha haaala oy istiyorlar yaw ne yaptınızda nesine oy werilecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
04

Devletin mali deniz - Onceki iktidarlarsecimlerde kitlere bitlere 100 kisilik yere 500 kisi doldurdugu icin fabrikalar zarar edince devlet satti simdi ozel sektor tikir tikir calistirip kar ediyo hemide beste bir personelle sekadan orusten pay bic!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
03

Halk... - Devlet fabrika işletmez. cahil olmayın. Devlet denetim yapar Devlet vatandaşa yönelik yatırımlarım yolunu açar. Devlet yol, köprü, demir yolu gibi topluma direk hizmet veren işleri de yapar. gidip de süt şeker fabrikası işletmez. bunlar devlete yükten başka bir şey değildir. boş boş konuşmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
02

vervoli - devletin kendi cebinden yaptığı hizmetleri bi söyle bakalım ,tüm devlet fabrikaları kurumlar satıldı sen hala iş yaptılar diyosun , işsizliğemi ekonomiyemi yoksa gelir düzeyinemi çözüm buldu ,asgari ücreti 2002 ile kıyaslıyor nesini beğenmiyorsunuz elinize gözünüze dursun diyor,israille anlaştık diyor ve siz bunu alkışlıyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36
01

Hasan - Çalışan adama her tarafta iş var..Cumhurbaşkanı ülkeyi iyi yönetiyor ve kalkındırıyor..adam her mitinginde söylüyor..geçmişte şu yapıldı ben bunları yaptım diyor..şu 15 yılda çok iş yaptı..yapılan işleri küçümsemeyin..bunlar geçmişte hiç yapılmadı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:36

REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL