Geçtiğimiz günlerde tabela ve reklam vergileri ile haftasonu işyeri açma belgeleri harçları ile ilgili çeşitli mesleklerde faaliyet gösteren esnafların görüşlerini almış, bunlarla ilgili bir haber yapmıştık.
Bu haberimiz üzerine bir açıklama yapan BESOB Başkanı Nihat Alpat Öztürk, Yerel Yönetim Yasaları çıktıktan sonra Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda, reklam ve tabela vergileri ile hafta sonu işyeri açma ruhsat harçları için yapılan zamlardan dolayı ilimizdeki mevcut oda başkanlarının, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne yazılı müracaat ettiklerini ve mağduriyetlerini dile getirdiklerini söyledi.
Öztürk; “Biz BESOB olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Kalaycıoğlu ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş ile beraber Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ile makamında birebir görüşüp, esnaf ve sanatkarlarımızın, taksicilerimizin minibüsçülerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini istedik. Belediye Başkanımız bize çok sıcak ve olumlu yaklaşımda bulunarak, konunun mecliste tekrar görüşülerek bu mağduriyetimizin giderilmesi için çalışmaların yapılacağını ifade ettiler. Ayrıca, 16 Şubat 2005-199 tarih ve sayılı yazımızı ve Odalarımızdan gelen dilekçeler ekli olarak Belediye Başkanlığı’na verilmiştir” dedi.
HAKLI TALEPLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ
Gerek Odalardan, gerekse üyelerden gelen haklı talep ve istekleri her zaman değerlendirip, gerekli girişimlerde bulunduklarını söyleyen Öztürk, “SSK, Bağ-Kur, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Vergi Dairesi ile olan sorunları her zaman gidermeye çalışmışızdır. Odalarımız üyeleri ile Esnaf Odaları Birliği arasında köprü görevi yapmakta olup, üyelerin istekleri anında Birliğimize iletilmekte olup, Birliğimiz tarafından gerekli çalışmalar ve girişimler yapılmaktadır” şeklinde açıklamalar yaptı.