HAK GELDİ, BATIL ZAİL OLDU

Benim gözüm de hep AK Parti Milli Görüş mektebinin mezun olmuş bir öğrencisi, AK Parti iktidarı da Milli Görüş’ün iktidar olmasının ta kendisi olmuştu...

Benim gözüm de hep AK Parti Milli Görüş mektebinin mezun olmuş bir öğrencisi, AK Parti iktidarı da Milli Görüş’ün iktidar olmasının ta kendisi olmuştur. 2002 seçimlerinde AK Parti’yi iktidara taşıyan oylar yıllardır dağ bayır, dere tepe demeden gece gündüz çalışan Milli Görüş mensuplarının emeğinin bir neticesidir. Bu halk 28 Şubat süreci ile ölü kesilen, kapatılan, hukuksuz bir şekilde iktidardan alaşağı edilen Milli Görüş’ü 2002’de çok daha güçlü olarak iktidara taşımıştır. Gerçek budur. Siyaseten bu konuda çok sözler söylenmiş, sosyolojik olarak çok değerlendirmeler yapılmıştır. Yapılmaya da devam edilecektir. Fakat yapılan tahliller ve değerlendirmeler sonuç olarak hep buraya çıkmıştır.

2011 seçimlerinde muhtemelen AK Parti 3’üncü kere tek başına iktidara gelecektir. Yine siyaset sosyolojisi açısından değerlendirdiğimizde AK Parti’nin artık bir yıpranma sürecine gireceği de muhtemel ihtimaller dahilindedir. Doğrusu AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023 yılı Türkiye’sini anlattığı ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ihracatı 500 milyar doları bulacak olan ve dünyanın e büyük 10 ekonomisinden biri haline gelecek olan muhteşem Türkiye profilini dinlememiş olsaydım ve Başbakan’ın o muazzam heyecanına tanıklık etmemiş olsaydım bende 3’üncü iktidar döneminden sonra AK Parti’nin siyaseten yıpranma sürecine gireceğine inanabilirdim.

Fakat gördüm ki, daha olay yeni başlıyor. Yani öyle görünüyor ki, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına kadar olağanüstü bir şey olmaz, birlik ve beraberlik muhafaza edilirse ve en önemlisi tavandaki o muazzam sinerji tabana da yansırsa Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Başbakan’ın çizdiği muazzam hedeflere ulaşmamızda AK Parti iktidarının bu zamana kadar sürmesi de muhtemel gözükmekte.

İşte bu geniş çerçeveden bakarak Bolu İl Başkanlığı’na Ömer Sayın Bey’in atanmasının ne anlama geldiğini kendi penceremden siz aziz okuyucularla paylaşmak istiyorum. 1968 yılında başlayan Milli Nizam hareketi genelde Milli Görüş’ün başlangıcı sayılır. İşte Türkiye 1990’lı yıllara geldiğinde artık Milli Görüş hem yerelde, hem de genelde iktidarın doğum sancılarını çekmeye başlamıştır.

Milli Görüş’ün Bolu’daki seçilmiş ilk politikacısı Yeniçağa Belediye Başkanı Ömer Sayın’dır. Ekonomik ve sosyal olarak hazır olmadığı halde kendisine büyükleri tarafından tevdi edilen bu görevden kaçmamış, kaçamamıştır. Ömer Sayın Milli Görüş’ün Bolu’daki ilk seçilmişidir. Bugün itibari ile çok anlam ifade etmese de o günün şartları çerçevesinde bu seçim sonucu ilk olma özelliği açısından mensupları tarafından günlerce kutlanan bir seçim zaferi olmuştur. İşte Ömer Sayın’ın Milli Görüş’teki Ömer Abiliği böyle başladı.

Üç dönem belediye başkanlığı yaptığı Yeniçağa da bütçe gelirinin çok üzerinde olağanüstü işler yapmıştır. Bunların neticesi olarak da girdiği tüm seçimleri kazanmıştır. Bugün maalesef Yeniçağa’nın tam ortasında yer alan ve muazzam bir restorasyonun sonucu ortaya çıkan Kültür Merkezi kendisi bitirmesine rağmen yerine gelen yerel idareciler tarafından açılışı bile yapılamamıştır.
Ömer Sayın Bey bu dönemde gerek kendi partisindeki siyasilerle, gerekse ildeki tüm bürokrat ve diğer partilere mensup siyasilerle saygı uyandıracak ciddi ve önemli ilişkiler kurmuştur. Milli Görüş’ü hakkıyla ve layıkıyla temsil etmiştir. Uzlaşmacı kişiliği, medeni tavrı, insanlara olan ihlaslı ve samimi yaklaşımı, en önemlisi kendine has giyim tarzı ile temsil ettiği misyonu toplum tarafından kabul görmesinde önemli rol oynamıştır.

Fakat tüm bu özelliklerinin yanında hep prensiplerine sadık kalmıştır. Siyaseten kaybetme pahasına ne ilkelerinden esneklik yapmış, ne de dostlarını, arkadaşlarını ikbal için satmıştır. Kısaca Ömer Abi o güzel sakalı değirmende ağartmamıştır. Kolay kolayda Ömer Abi olmamıştır.

Bugün AK Parti’de siyaset yapan belki de tüm kadrolardan öz itibariyle daha eski bir AK Partilidir Ömer Abi. Ömer Abi, siyaseten Bolu’da seçilmiş tüm AK Partililerin abisidir. Bu dönemde il başkanlığına kendisinin atanması AK Parti ve Milli Görüş için bir şanstır. Bu şans mutlaka seçim sonuçlarına da olumlu yansıyacaktır. Fakat seçim sonuçlarından daha önce AK Parti’de bir büyük kucaklaşmaya ihtiyaç vardır ki, Ömer Abinin bunu sağlayacağından hiç kuşkum yoktur.
Fakat buradan haddim olmayarak kendisinden birkaç küçük tavsiyem vardır. Maalesef birileri Bolu’da AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte oluşturdukları sistemle delege ağası olmuşlardır. Ve maalesef o birilerinin kim olduğunu herkesin bilmesine rağmen ne delege ağasının, ne de delege ağalığı sisteminin önüne geçilememiştir. Bugün AK Parti de bu sistemi çözmediğiniz müddetçe gerçek anlamda bir katılımcı demokratik yapı oluşturamazsınız. Bunun için Ömer Sayın Bey ilk önce bu delege ağalığı sistemini ve delege ağasını partiden uzaklaştırmalıdır. Eğer kendisi izin verirse bu ağanın kim olduğunu, bu sistemin partide bugüne kadar nasıl işlediğini, bu sistemle kimlerin hangi makamlara nasıl getirildiğini tüm çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaşırım. Fakat bunun için Ömer Abinin izni lazım. Çünkü artık patron o.

Ömer Abi, bilirim ki sen Allah’tan korkar, kul vebalinden çekinirsin. Sen belediye başkanlığını hep Hz. Ömer misali bir titizlikle yaptın. Ben de, seni tanıyanlarda bunun şahididir. Şimdi aldığın sorumluluk iktidar partisi il başkanı olarak bir ilin sorumluluğudur. Çok farklı bir il başkanı olacağını ben biliyorum. Yakında tüm Bolu’da görecek. Senin il başkanlığında senden önce yapılan haksız uygulamalara izin vermeyeceğini biliyorum. Fakat senden önce beytülmala el uzatıldı Ömer Abi. Çınar Otel’le Bolu’nun 2 buçuk milyon Türk Lirası kayboldu. Sorumlular hala bütün pişkinlikleriyle yerlerinde oturmaya devam ediyorlar. Hesabını sormazsan iki elim yakandadır. Ama hesabını soracağına hiç şüphem yoktur. Allah şimdiden sana kolaylık versin.

Eyyamcılar çoğaldı Ömer Abi. Maalesef her seçimi kazanan AK Parti iktidarı kendi seçilmişlerini ve atanmışlarını denetleyemez hale geldi. Bir İl Genel Meclisi Sekreteri beytülmalın parasıyla dergi çıkardı da, dergiye 37 adet resmini bastı da kimsenin sesi çıkmadı Ömer Abi. Dedim ya Ömer Abi eyyamcılar çoğaldı. Eyyamcılardan hesap sorarak işe başla, gönlümüzde taht kur Ömer Abi.

Sen bizim ilkimizsin, ilk seçilmişimiz, ilk heyecanımız, ilk mutluluğumuz, ilk zaferimizsin Ömer Abi. Öyle bir il başkanlığı yap ki yine bir ilk ol. Buna bugün çok ihtiyacımız var. İşe kendin gibi örnek bir yönetim kurulu oluşturarak başla. Mevcut yönetim kurulunda Murat Demirel, Sezai Çavdar gibi çok kıymetli arkadaşlar var. Onlara sahip çık. Kim ne derse desin onlar kimsenin adamı olmaz. Onlar ancak doğruların ve hakkın adamı olurlar. Sen, herkesin birinin adamı diye nitelendirildiği, herkesin ayrı bir post kavgasına tutuştuğu milletin ümidi böyle bir partide adaleti göster bize Ömer Abi. Haktan ve adaletten yana tavrınla Yeniçağalıların gönlünde kurduğun tahtı biz tüm Boluluların gönlünde kur. Allah yardımcın olsun. Yolun açık ve aydınlık olsun.

Sen Bolu’da 2023 yılının Bolu’sunun mimarı olacaksın. Uzun soluklu bir yolun yolcususun sen. Sen bugün itibariyle çok zor, bir o kadarda onurlu ve mesuliyetli bir yolculuğa çıkıyorsun. Ben seninle AK Parti’nin Bolu’da örnek bir yönetim modeli oluşturacağına, seninle Bolu siyasetinin çok özlediği adına meşveret denilen istişare müessesine yeniden kavuşacağına ve en önemlisi seninle halktan kopuk olmayan, halkın içinde Başbakan’ın sık sık söylediği bir yönetici tipini Bolu’nun göreceğini biliyorum ve sana yürekten inanıyorum. Olur ya bu partiye gönül vermiş biri olarak bize de bir görev düşerse amatör olarak emrine amadeyiz.

Şu ya da bu şekilde AK Parti’de ayak oyunlarıyla, delege ağalığı sistemiyle, eyyamcılıkla yer bulmuş cüceler acele AK Parti’yi terk edin. Yoksa hesap vakti yakın.
Saygılarımla

11.02.2011

11 Şub 2011 - 00:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.


REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL