22 Temmuz, açılan sandıklar ve İl Seçim Kurulu'nun açıkladığı kesin olmayan sonuçlarla birlikte, bir seçimi yenilgi ile kapatan muhalif parti adayları ile görüştük. Düşüncelerini Bolu Gündeme anlatan adaylar, halkın tercihini yaptığını belirtirken, sonuçlara saygı duyulması gerekliliğinin altını çizdiler.
CEYLAN; BOLU VE TÜRKİYE KAZANSIN
CHP birinci sıra milletvekili adayı iken seçimleri kaybeden Yüksel Ceylan, vatandaşın tercihine saygılı olduğunu dile getirerek; Biz doğru olanları vatandaşa anlattık, projelerimizi, yapacaklarımızı anlattık. Halkın tercihi böyle oldu. Saygı duyuyorum. Sonuçta istediğimiz, Bolu'nun ve Türkiye'nin kazanması dedi.
UZUN; BOLUYA YAPACAKLARI HİZMETLER İÇİN DESTEK VERECEĞİZ
SP'nin adayı Abdullah Uzun ise, hayırlı olması dileğini ilettikten sonra, seçilen milletvekillerinin başarılı işlere imza atmalarını diledi. Vekillere, yarım kalan işlerini tamamlamaları ve yenilerini eklemeleri için her zaman destek vereceklerini vurgulayan Uzun şöyle konuştu; Ama Bolu'yla alakalı yanlışlarında da en sert muhalefeti ve eleştiriyi yapacağımızı bilsinler. Bu bizim görevimiz olacak.
YAMAN; PROJELERİMİ DEĞERLENDİRSİNLER
Bolu'nun tek bağımsız adayı Yusuf Yaman da, vatandaşın tercihini yaptığını belirterek; Biz bize göre doğru olanları anlattık. Vatandaşa göre yanlışmış. Saygılıyız. Biz kendi işimize vatandaş kendi işine bakacak. Ben bir siyasi partinin yükünü artık taşımayacağım. Artık hamallığını yapmayacağım. Bir dahaki dönemlerde bana ihtiyaç duyulursa, yine Bolu için tek başıma aday olacağım. Benim isteğim Bolu kazansın, Bolu hizmet alsın. Ve ortaya koyduğum projeler değerlendirilsin. Böyle olursa hem kendileri hem Bolu kazanacaktır. Artık insanımızın eline olta verilsin, balık değil diye konuştu.