Necip Çarıkcı gazetemize yaptığı değerlendirmede, Şu anda Boluspor bu sene şampiyonluk için profesyonel bir giriş yaptı. Belki 5 senin en iyi takımını kurduk. Bu kuruluş gerçekleşirken borçlanmalarımız biraz fazla oldu. Bu konuda milletvekillerimizden yardım talebinde bulunduk. Abant ile ilgili İl Özel İdare tarafından çalışmalar devam ediyor. Temennimiz, kulübümüze oradan nasıl bir maddi katkı sağlayabiliriz yönünde. Boluspor son 45 yılın en yoğun çalışma dönemini geçirdi. Bu çabaların artık şampiyonlukla sonuçlanması gerekiyor. Bu iş böyle gitmez. 5 yıllık zaman diliminde, tüm taraftarımızın çok büyük katkısını gördük. Reklam veren bütün işletmeciler bize destek oldular. Bu sene işimiz biraz daha zor. Vekillerimizden bu sene biraz daha maddi katkı bekliyoruz dedi.
TÜRKİYE'DE SON DÖNEMDE KULÜPLER KAPANMAYA BAŞLADI
Çarıkcı açıklamasına şu sözlerle devam etti: Boluspor'un bugüne gelişinde herkesin katkısı oldu. Türkiye'de son dönemde kulüpler kapanmaya başladı. Bu durumu hiç kimse hissetmiyor. Bu sıkıntıya düşmeyen tek kulüp Boluspor kulübü. Bu anlamda herkes mutlu olmak zorunda, herkes bize teşekkür etmek zorunda. Bu koşullar altında çok zor bir görev üstleniyoruz.
HİÇ KİMSE 7 MİLYON TL PARA NERDEN GELİYOR DEMİYOR
Boluspor gelirleri ile ilgili Çarıkcı, Gelirlerimizin artmasında sağ olsun Belediye Başkanımız sürekli destek oluyor. Kendisi her zaman Boluspor'un yanında. Boluspor'un gelirlerini arttırıcı katlı otopark ve terminal projesi var. Boluspor'un yıllık aldığı paralar belli. Yıllık otopark gelirlerimiz var, bu parayı toplasanız toplam 1 milyon TL yapıyor. Ama Boluspor'un yıllık ekonomisi 8 milyon TL. Hiç kimse 7 milyon TL para nerden geliyor demiyor. Bu aradaki farkın bir kısmını esnaflar veriyor, geri kalanını biz yönetim olarak cebimizden veriyoruz. Çünkü kulüp yönetmek çok zor dedi.
BAŞARIMIZDA HERKESİN KATKISI VAR
Çarıkcı açıklamasının sonunda, Kulübümüz inşallah şampiyon olduğunda hem kulübümüz maddi açıdan rahatlayacak, hem de Bolu'ya çok ciddi anlamda ekonomik bir girdi sağlayacak. Bu 5 yıllık birikimde yine de Bank Asya ligindeysek, ekonomik durumumuz iyiyse, itibarımız yerindeyse bu durumda herkesin katkısı vardır. Reklam veren işletmecilerimizin kulübümüze çok ciddi anlamda katkıları olmuştur. Yoksa Boluspor'un gücü belli. Bizim bu ligde borçsuz durmamız dahi büyük başarıdır. Ama hedef çok büyüdü. Bu hedefe ulaşmamızda vekillerimiz biraz daha bize katkı sağlayabilirlerse, kulüp daha iyi olacak. Vekillerimiz hem reklam anlamında, hem proje anlamında bize destek olsunlar. Ben kendilerinden bunu istiyorum dedi.