Mehmet İnceayan röportajının bu bölümü çok konuşulacak

Mehmet Bey'le sohbetimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sohbetimizin bu kısmında elektrik olayını, son Boluspor kongresinde neden Yılmaz Becikoğlu...

Mehmet İnceayan röportajının bu  bölümü çok konuşulacak
Haber albümü için resme tıklayın

Mehmet Bey'le sohbetimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sohbetimizin bu kısmında elektrik olayını, son Boluspor kongresinde neden Yılmaz Becikoğlu'nu desteklediğini ve yaşadığı pişmanlıkları konuştuk. İlgiyle okuyacağınızı umduğum röportajın 2. bölümünde Mehmet İnceayan tüm samimiyetiyle yaşadıklarını anlattı.

RÖPORTAJ: DERYA ÖZTÜRK

En son Boluspor kongresinde kaldık. Sonrasında Yusuf Yaman'la aranızda bir gerginlik oldu mu?

Şirkette de ortaktık onunla. 1992'de siyaseten ters düştük onunla. Yönetime ben almıştım onu. Arkadaşım vardı, rahmetli Selami Dereli, ANAP il başkanlığı için o aday olacaktı. Yusuf Yaman çıktı ben de adayım dedi. Ama ben Selami'ye söz vermiştim. O ısrarcı oldu, aramız açıldı. 95'te ben onun şirketteki hisselerini satın aldım. Ayrıldı, 20-25 ortakla süt birliğini kurdular. Çalışkandır, hırslıdır, ama benimle karşılaştığı her noktada başarısız olmuştur.

Görüşüyor musunuz kendisiyle?

Hayır görüşmüyorum. Zaten Bolu'da durmuyor. Ama sanmıyorum ki Bolu'da da arkadaşı olsun. Süha da 3 ay sonra onu yönetimden çıkardı. Herkesle problemli ya da dargındır.

Abiniz Abbas İnceayan'ın milletvekilliği dönemi nasıl oldu?

Abim 84'te ANAP il başkanı oldu. 86'da Yusuf Yaman'ı Boluspor yönetimine aldım. Yusuf Yaman'ı abime de partiye almasını tavsiye ettim. Çok etkili konuşurdu. O konuştuğunda ya ne doğru konuşuyor bu adam, ne kadar dürüst, ağzından bal damlıyor dersiniz. Ama öyle bir adam değil, değişik bir yapıya sahip. Yıldızlarımız bir türlü barışmadı.

Neden?

99 seçimlerinde Anavatan Bolu'dan 1 milletvekili çıkarabiliyordu. O il başkanıydı, abim milletvekili. Yusuf Düzcelilerin dolmuşuna binerek il ve ilçe başkanlığına dilekçe veriyor. Diyorlar ki rahmetli Avni Akyol'u kontenjandan birinci sıraya koyalım, 2. ve 3. sıradakilere de ön seçim yapalım. Avni Bey'i birinci sıraya koydular. Abim dedi ki “Mehmet Bolu'dan bir kişi çıkacak zaten. Biz o zaman niye koşalım, bu kadar mücadele edelim?” Yusuf'un desteğiyle, rahmetli Avni Akyol milletvekili seçildi.

Pişmanlıklarınız var mı?

En büyük pişmanlığım Boluspor kongresinde o dilekçeyi vermememdir. Şikayetimden vazgeçmeyecektim. Bunun için her zaman pişmanım. Bana çok büyük kötülük yaptı.

Uğur Gür ne istedi sizden?

Uğur Gür, 1999 depreminde Seçkin 3 Market'in bulunduğu binada dairesi vardı. Uzmanlar binanın yıkılmasına karar verdi. Uğur Gür mahkemeye müracaat edip binanın Seçkinler tarafından kolonlarının kesildiği için yıkıldığını iddia etmiş. Ancak mahkemenin tespiti öyle bir şeyin olmadığının raporunu verdi. Buna rağmen Uğur Gür Seçkinlerden belli bir para istemişti; kendisinin talebini red ettik. Bu da bana kin duymasına sebep olabilir.

Bir kaçak elektrik olayı da varmış.

O zamanın emniyet müdürü vardı, Uğur Gür. Yusuf Bayrak'ı Boluspor yönetimine aldım. Uğur Gür beni aradı, o aralar Yusuf Bayrak'la araları iyi değil. Yusuf Bayrak'ı alma dedi, beni Abbas abime şikayet etti. Hatta Vali Mehmet Ali Türker'e bile şikayet etti beni. Dinlemedim tabi ben onu. Ben yine de aldım Yusuf Bayrak'ı yönetime. Bakın şimdi terminalin ihalesini aldı. Bolulu bir işadamı. Herkesi Türkiye'nin dört bir yerine taşıyor. Başka işleri beni ilgilendirmez. Boluspor'a faydalı olacağı için aldım ben onu. Bir akşam Vali Mehmet Ali Bey otelde otururken Yusuf Bayrak da geldi. Müdüriyette oturuyoruz. İçeri girdi Yusuf. Vali Bey onu tanımıyor. “Sayın Valim, bakın bu Yusuf Bayrak” dedim. Yusuf, Vali'nin elini öptü. Vali “Ne var sizin aranızda bu emniyet müdürüyle?” diye sordu. Yusuf, “Sayın Valim, Uğur Gür'ün en iyi adamı bendim. Şuraya yardım et buraya yardım et ederdim. Ama Düzce'de beni muhbir yapmak istedi. “Ben delikanlı adamım, ben ispiyonculuk yapmam dedim” dedi. Yaptığım doğru değil mi? Arkadaşını satar mısın? Bizim Vali Mehmet Ali Bey konuşmayı çok severdi. 1-2 ay sonra bir protokol toplantısında Uğur Gür'e kızıyor. Uğur Gür, size bunları Mehmet İnceayan mı söyledi diyor. Uğur Gür daha sonraları öğrendiğim kadarı ile Vali Mehmet Ali Türker'in fırçasını hiç unutmamış. Efsane Müdür ya kendileri, gururuna dokunmuş sonra beni kendine hasım bellemiş. Oysa ki yaşı benden büyük olduğu halde bana Mehmet Abi derdi. ANAP dönemi ya Abbas İnceayan da milletvekili. Bunun o ara 2 kere tayini çıktı. Bana geldi, Mehmet Abi benim tayinimi abine söyle durdursun diye. Biz onun tayinini rahmetli Selami Dereli ile beraber iki kere durdurduk. O da bana bu şekilde teşekkür etti. Canı sağolsun ne oldu sel gitti kum kaldı. Biz Bolu'dayız.

Uğur Gür nerede?

O yalnız şimdi, efsane müdürden geriye ne kaldı?

Peki, elektrik olayı tam nasıl oldu?

Öncelikle hemen şunu söyleyeyim. Herkes beraat etti. Hatta bazılarına daha operasyonun başında takipsizlik kararları verildi. Şimdi olay Bolu'ya aklı evvel ismini hatırlayamıyorum bir kişinin Bolu'da kendini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp, müesseselerin elektrik dairelerine girip, oraları kontrol etmesi ile başladı. Bu kişi elektrik sayaçlarının mühürlerini kopartıyor, daha sonra da müessese sahibinden şantajla para isteyerek geçimini temin ediyordu. Bir iki derken, müessese sahiplerinden bir tanesi bunu fevkalade bir şekilde dövüyor. Dayağı yiyen şantajcı ise doğru SEDAŞ Müdürü Kudret Özdemir'e alkollü şekilde Tüccarlar Lokali'nde kendisini dövenleri şikayet ediyor. Şantajcılığın yanına bir de yalancı tanıklığı ekleyip, bu sakat kafalı kişinin ağzından, soruşturma başlatılıyor.
Ben o zaman Sayın Vali M.A. Türker, daire müdürleri, otel müdürleri ile birlikte Hollanda'dayım, Rotterdam Belediyesi'nin davetlisi olarak incelemelerde bulunuyoruz. Bolu'da Uğur Gür büyük operasyon adı altında bazılarını, kimi siyasi güçleri de arkasına alarak rüzgar estiriyor. Bana dediler, böyle böyle Allah Allah.. Avukatımı aradım derhal. Dönme kal dedi, saçma sapan bir iş dedi, bekle dedi. 20 gün kaldım Hollanda'da. Sonra geldim, Uğur Gür'ün yüzünden 4 gün içerde yattım. Ne oldu, herkes beraat etti. Ne oldu, saatlerde oynama olmadığı tespit edilemedi dedi bilirkişiler. Bununla da yetinmedi Uğur Gür, beni Defterdarlığa, SSK'ya şikayet etti. Yok kaçak işçi, yok vergi kaçırma. Ne oldu? Hiç. Ne oldu? Bugün Uğur Gür yalnızları oynuyor. (Bu arada Mehmet İnceayan kahkahayı patlatıyor)

Son Boluspor kongresinde Yılmaz Becikoğlu'nu desteklemeniz farklı yorumlandı.

Emin Semercioğlu'nu yönetime alan benim. Ama seçimde onu desteklemedim. Kendi ilkeli duruşumdan dolayı desteklemedim. Ahde vefa diye bir şey vardır. Emin bir kere gelip bana, ben aday oluyorum, ne diyorsun demek için gelmedi bile. Süha'dan öğrendim aday olduğunu. Aslında Becikoğlu benim en son destek vereceğim adamdı. Ama Yılmaz Becikoğlu bana 2 kere geldi. Benim fikrimi sordu. Ama Emin vefasızlık yaptı. Emin'in en büyük emeli Boluspor Başkanı olmakmış. Ticaret Odası Başkanlığından bile daha çok istiyormuş. Başkanlık yapamaz demiyorum. İnşallah başarılı olur. Başarılı olacağına da inanıyorum. Ama kendisiyle dargın değilim. Kongrede yan yana oturduk. Ona “Emin bak seçimi sen kazanırsın. Bu akşam da oynarsınız bir yerde ama bir ay sonra nerden para bulacağı-nızı düşünürsünüz” dedim.

Emekli olmayı düşünüyor musunuz?

Aslında emekliyim, ama hala şirketin yönetim kurulu başkanıyım. Gelip gidiyorum otele yine.
Satışa karışmam, sadece mali denetimleri yapıyorum. Evraklara falan bakıyorum. Burada bir otokontrol var zaten. Ben olmasam da işler yürüyor. Ama tabi bazı insan seni görmek istiyor. O yüzden genelde buradayım.

SİYASİ HAYATIM

Anavatan Partisi'nde 1984-1999 tarihleri arasında, Rahmetli Selami Dereli ile üye ve delege bazında çok güçlü idik. Bu gücü ikili ilişkiler, insana saygı ve yardımcı olmaktan kaynaklanmıştır. Ben siyasetçiyi iyi bir esnaf-tüccara benzetirim. Müşteriyi kazıklarsan, o müşteri bir daha o işyerine uğramaz. Bolu'da 127 köy ve mahalle insanların %70'ini tanırdım. Bugün AK Parti'de görev yapan çok arkadaşımızı ve kardeşimizi AK Parti'nin kuruluş aşamasında benden yardım isteyen Mehmet Güner ve Alaaddin Yılmaz arkadaşlarımızı AK Parti'ye kazandırdık.

Anavatan Partisi'nin iktidarda olduğumuz sürece ülkeye-Bolu'ya iyi hizmetler verdik. Bu süre zarfında tayinle hiç uğraşmadık."



24 Ağu 2010 - 00:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.


REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL