Milyonlarca para harcanmıştı!

Dönemin AK Partili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın milyonlarca para harcadığı ve Bolu’nun simgesi olacağını iddia ettiği Köroğlu’nun heykeli yapımına durdurma kararı çıktı.

Haber: Aysun BEYKOZ

Bolu'nun simgesi olacaktı, yapımı durdu. Bolu Belediyesi tarafından yapımına 2016 yılında başlanan ve yüzde 80'i tamamlanan, içerisinde 70 metre yüksekliğe konulan 19 ton ağırlığında, ünlü halk ozanı Köroğlu'nun dev bir heykelinin de bulunduğu uluslararası Köroğlu Parkı'nda 7 aydır hiçbir...

Bolu Belediyesi tarafından yapımına 2016 yılında başlanan ve yüzde 80'i tamamlanan, içerisinde 70 metre yüksekliğe konulan 19 ton ağırlığında, ünlü halk ozanı Köroğlu'nun dev bir heykelinin de bulunduğu uluslararası Köroğlu Parkı'nda 7 aydır hiçbir çalışma yapılmadı.

Bolu Belediyesi, Alpagut Mahallesi'nde 2016 yılında 90 bin metrekare alan üzerinde Uluslararası Köroğlu Parkı için çalışmalara başladı. Parkın ilk etabında, kentin birçok yerinden görülen bir noktasına dev bir Köroğlu heykeli yerleştirildi. Kazakistan'da yapılan heykel, parçalar halinde TIR'larla Bolu'ya getirildi. Yüzde 80'i tamamlanan ve bugüne kadar 11 milyon TL harcanan Köroğlu Parkı'nın geçen 20 Mart'ta açılışı düzenlendi. İçerisinde 70 metre yükseklikte 19 ton ağırlıkta Bolu'nun sembolü olan halk ozanı Köroğlu'nun dev heykelinin de bulunduğu parkın, 31 Mart Yerel Seçimleri döneminde Millet Bahçesi olması yönünde karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Bolu ziyareti sırasında parkın Millet Bahçesi olacağı duyuruldu. Dönemin AK Partili belediyesi parkın yer tahsisini Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne verdi. 31 Mart seçimlerinin ardından Bolu Belediyesi CHP'ye geçti. Yüzde 80'i tamamlanan Köroğlu Parkı, daha sonra tek bir çivi dahi çakılmayarak inşaat halinde kaldı. Restoran, kafe, seyir terası, kütüphane gibi yaşam alanlarının da planlandığı kaide binası yarım kaldı. Parkın çevre düzenlemesi de yapılmadı. Yaklaşık 7 aydır park atıl şekilde kaldı. Parkın açılışında kullanılan Türk Devletleri'nin bayrakları da zamanla bakımsız ve kirli hale geldi.

'YER TAHSİSİNİN BİZDE OLMADIĞINI ÖĞRENDİK'

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, yer tahsisinin Milli Emlak Müdürlüğü'nden kendilerine geri verilmediği için belediye olarak çalışma yapamadıklarını söyledi. Özdemir şöyle konuştu

Bizden önceki dönemde belediye, Bolu'yu Türk Dünyası'nın merkezi haline getirmek için Köroğlu Parkı olarak adlandırdığımız bölgede devasa bir Köroğlu heykeli yapmayı planlamış ve bunu da seçim öncesi yüzde 80 şekilde tamamlamış. Fakat seçimlerden sonra yüzde 20'lik kısmını biz tamamlamak için çalışmalara başladığımızda yer tahsisinin bizde olmadığını öğrendik. Sebep olarak da bizden bir önceki yönetim burasının Millet Bahçesi haline gelmesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir görüş istemiş ve dönemin Bolu Belediyesi burayı Millet Bahçesi olma konusunda onaylamış. Onaylamanın ardından da Bolu Belediyesi'ndeki tahsis kaldırılmış. Fakat bizim yönetime gelmemizin ardından Millet Bahçesi ile ilgili görüş ortadan kalkınca, yapmak istememelerinin ardından biz de bu parkın yüzde 20'lik kısmını tamamlamak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne tekrar Bolu Belediyesi'ne yer tahsisi yapılmasıyla ilgili müracaat ettik. Bu müracaatın tamamlanmasını bekliyoruz. Bu müracaatın tamamlanmasıyla birlikte çalışmalara başlayacağız. Çünkü yer tahsisi yapılmadan biz burada bir çivi bile çakamıyoruz. Bu yüzden inşaat halinde bekliyor. Yer tahsisinin yapılması ile birlikte öngördüğümüz 1 milyon liralık bir maliyet var. Bu maliyeti karşılayarak bu parkın yapımını tamamlayacağız inşallah. Daha önce de buraya 11 milyon civarında bir masraf yapılmış.

AK PARTİ BOLU İL BAŞKANI DOĞANAY MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, parkın tamamlanacağını belirterek, Bolu eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde Türk Dünyası'nın parkı olsun diye bu parkın yapımına başlandı. Fakat bu park yapımına başlandıktan sonra Bolu'ya Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum geldiğinde bir Millet Bahçesi yapılması için bir yer durumu ortaya çıktı. Orada 90 dönümlük bir arazi var. Millet Bahçesi buraya yapılsın diye sayın Bakanımızın da bulunduğu bir ortamda böyle bir karar alınmıştı. Daha sonrasında Bolu insanımızın takdiri ile Bolu Belediyesi el değiştirdi. Daha sonrasında bu süreç devam ederken, millet bahçesinin oraya yapılması için buranın yerin tahsisi Milli Emlak Müdürlüğü'ne verilmiş oldu. Çünkü Millet Bahçesi oraya yapılacaktı. Bunun sonrasında buradaki Bolu Belediyesi'nin çalışmaları durdu. Biz de şunu söyledik 'Bakınız biz bugün AK Parti olarak dün milletimize verdiğimiz söz ne ise o sözü yerine getirmek için verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız ve yapmaya devam edeceğiz' dedik. Burası her ne kadar Milli Emlak Müdürlüğü'ne geçmiş olsa da biz Millet Bahçesi'ni Allah nasip ederse yapacağız. Dolayısıyla orada ne varsa eksiği, fazlasıyla onların hepsini bitirmek için de proje yapılıyor şu anda. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın, milletvekillerimizin takibinde, siyaseten bizim de takibimizde olan bir konu olduğu için ben burada tüm Bolulu hemşerilerimize şunu çok gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki oraya Millet Bahçesi yapılacak.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.

23

Vatandaş - Allattin beyin Bolu halkına atdığı kazıklardan sadece biri sokakta rahat rahat dolaş...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
22

vatandaş - Parkın toplam maliyetini bilen var mı? Heykelin kaidesi devasa heykel minicik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
21

Turbol - 11 trilyon heba olmus bu saçma sapan heykele ,bide heykelci cehape demezlermi ,haram olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
20

Serzeniş. - Ne kadar sorumlu varsa yargılanıp kuruşuna kadar geri tahsil edilmeli. Dini vesile edip kirli emelleri cezalandırılmalı, nedir bu saçmalıklar yeter artık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
19

Bolulu - Bolunun parası nerelerde harcanıyor 10 milyon az paramı kardeşim nasıl bi belediyecilik bu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
18

şok - Zamanında Bolu Beyi Köroğlu nu kazığa oturtamamıştı.Sağolsun Alaattin Bey onuda başardı.Koroğlu nu demir kazığa oturttu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
17

Aladağ - Biz vergi verenlere de izlemek düşüyor ancak. Para bizim paramız ama kimse fikrimizi sormuyor. Bizden bize hizmet için toplanan paralar böyle çar çur ediliyor ve biz sadec izliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
16

Melek Gündem - AKP'li belediye başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde kamu kaynakları işte böyle çar-çur edildi. Yeni belediye başkanımız Tanju Özcan'dan bu proje için harcanan toplam tutarı öğrenmek istiyorum.Sanat olarak baktığımızda ise çok başarısız bir heykel olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
14

ankaralı - Artık millet bahçesinde yuvarlanır,kek pasta yer millet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
13

Dozerci - Milet açın dan ölüyor bunlar miletin parasini carcur etiler zehir zikim olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
12

bolulu - Bolu belediyesinin 15 ylda çarçur ettiği paralarla boluya 10 kat hizmet yapılırdı. 460 trilyon borç, satılıp giden belediye dükkanları. Daha neler yazık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
11

Heykeltıraş - Hani la siz heykeli severdiniz nooldu chpkk lılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
10

Vatandaş - Bolu belediyesi ni ne kadar zarara soktuysa tespit edip mal. Varlından son kuruşa kadar alınsın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
09

bolulu - Murat köroğlu adam değilmi..heykeli savunmak anlamında söylemiyorum .ama laf çok yanlış..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
08

Murat - Yapacaksanız izzet babanın heykelini yapsaydınız millet adam görseydi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
07

doğrucu - dursun şimdiki gibi nolacak sanki yapsan bitirsen çok mu şey değişecek orda bir iki bank falan koysunlar bi tartar pist parkur koysunlar atatürk orman parkı gibi tamam bitti gitti işte onları da yapmak yasak değil ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
06

Bolulu 14 - Ümit Bey kardeşim anlaşılan verdiğin vergilerin çöpe gittiğinin halen farkında değilsin :) Proje anlayışına hayran kaldım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
04

Ümit - Ee nerde bu başkan neden yarım kalan projeleri bitirmiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
02

Mahmut T. Tuncer - Ne kadar seviyesiz bir kişi olduğun yazdığın bir satırdan çok iyi anlaşılabiliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46
01

Siyasi - Kazığa oturtulan heykel hoşuna gitmiş sanırım. .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:46

REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL