O HEP ARAMIZDA

Eğitimden sağlığa ve sosyal hizmetlere kadar Bolu’da büyük yatırımlara imza atan Mimar İzzet Baysal, vefatının 11’inci yıldönümünde düzenlenecek progr...

Eğitimden sağlığa ve sosyal hizmetlere kadar Bolu’da büyük yatırımlara imza atan Mimar İzzet Baysal, vefatının 11’inci yıldönümünde düzenlenecek programlarla anılacak.

Anma Programı 5 Mart 2011 Cumartesi günü saat 14.00’te İzzet Baysal’ın anıt mezarında başlayacak. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Valisi İbrahim Özçimen’in konuşmaları ile başlayacak anma programının anıt mezardaki bölümü Bolu Müftüsü’nün Hatim Duası ile sona erecek.
Program İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda, İzzet Baysal Vakfı tarafından uluslar arası yayın yapan öğretim elemanları için düzenlenecek ödül töreni, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Erbayram’ın “İzzet Baysal’la Yaşadıklarım” konferansı ile devam edecek. Hemen ardından İzzet Baysal Gençlik Orkestrası Adagio – Thomas Albinıni ve Alper Görsev’in Kayra eseri ilk kez seslendirilerek program sona erecek.
Ayrıca Belediye Meydanı, Anıt Park, Meslek Yüksek Okulu ve Kalıcı Konutlar Deprem Anıtı noktalarından saat 13.00’te Bolu Belediyesi’nin organizasyonu ile tören alanına araçlar kaldırılacak.

İzzet Baysal kimdir?
1907 yılında Bolu’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bolu’da, yüksek öğrenimini İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Mimar olarak tamamladı.
İş hayatına devlet memuru olarak başlayan Baysal, 1949 yılında Temper Döküm Fabrikası’nı kurarak sanayiciliğe başladı. Türkiye’de döküm sanayisinin gelişmesinde öncü rolü oynadı. Yıllarca İstanbul’da en fazla gelir vergisi veren ilk on kişi arasında yer aldı.
"En büyük eserimdir" dediği İzzet Baysal Vakfı’nı, vergisi ödenmiş kazançlarından tahsis ederek 1987 yılında kurdu.
İzzet Baysal Vakfı, 2010 yılına kadar 127 tesis gerçekleştirdi. Bu tesislerin maliyeti, 2010 yılı rayiç değerleriyle 262.416.844 TL’dir.
İzzet Baysal’ın yaptırdığı hayırlar, köy sağlık evlerinden tam teşekküllü hastanelere, camilerden huzurevlerine, kreşlerden üniversiteye kadar uzanır.

Baysalların yaptırdığı kreşe giren bir çocuk; ilk, orta, üniversite hatta doktora seviyesine kadar vakfın eserlerinde eğitim görebilir, yaşlılıkta huzurevinde kalabilir. Bu yardımseverliği İzzet Baysal’a halkımızın gönlünde özel bir yer kazandırmıştır.
1994 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "TC Devlet Üstün Hizmet Madalyası" ile onurlandırılmıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, ODTÜ, Mimar Sinan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi senatoları "Eğitimde Onursal Doktora" payesi vermiştir. TBMM 2006 Yılında İzzet Baysal Vakfına TBMM Üstün Hizmet Ödülü vermiştir.
1990 yılından bu yana, her 11 Mayıs’ta Valilik, Belediye ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ortak girişimleriyle "İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali" olarak 3 gün süre ile düzenlenmektedir.
Bolulular, İzzet Baysal’a "Bolu’nun Babası" unvanını vermiştir. Şehrin en işlek caddesine "İzzet Baysal Caddesi" ayrıca Bolu ve Gerede’de birer mahalleye "İzzet Baysal Mahallesi" ismi verilmiştir. Kentin en merkezi yerine ve Üniversite kampüsüne sağlığında heykeli dikilmiştir.

Büyük hayırsever İzzet Baysal’a, hayatı boyunca yaptığı hayırlardan hangisinin daha anlamlı ve değerli olduğu sorulduğunda; "Halkımızın ve gençlerimizin bakışlarında hissettiğim sevgi, bunların hepsine bedeldir." cevabını vermiş ve çok sevdiği gençlere şöyle seslenmiştir: “Sevgili gençler; size sunabildiğim bu imkanları dürüst ve gayretli çalışmaya, tasarruflu davranmaya ve sebatkar olabilmeye borçluyum. Sizin de aynı ilkelerle benzer imkanlara erişebileceğinizden eminim.”, “Sevgili gençler! içinizden nice Baysal’lar çıkacağına yürekten inanıyor ve sizleri seviyorum.”, Bolululara ise; “Bolulular, bu vakıf sizindir ona sahip çıkınız” demiştir.

İzzet Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini kapatmıştır. Muazzam bir katılımla, kendi isteği ve Bakanlar Kurulu kararı ile kampüsteki anıtmezarına, çok sevdiği üniversite gençliğinin ve halkımızın kalbine defnedilmiştir.

Eserleri
İzzet Baysal’ın eğitim alanında gerçekleştirdiği eserler şöyle:
1- Bolu Belediyesi Nafize Baysal Kreşi,
2- İstanbul Sarıyer Belediyesi İzzet Baysal Kreşi,
3- Bolu İzzet Baysal Anaokulu,
4- Bolu Alpagutbey Behiye Baysal İlkokulu (Mahalli İdareler Meslek Lisesi)
5- Bolu Seyit Köyü Mehmet Baysal İlkokulu,
6- Bolu Canip Baysal İlköğretim Okulu,
7- Bolu Atatürk İlköğretim Okulu
8- Bolu İzzet Baysal 50. Yıl İlköğretim Okulu
9- Bolu Behiye Baysal İlköğretim Okulu
10- Bolu İzzet Baysal Çıraklik Eğitim Merkezi
11- Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (bilgisayar donanımlı)
12- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi (donanımı ile birlikte)
13- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu (donanımı ile birlikte)
14- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğretmen Lojmanlari (A blok 8 daire)
15- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğretmen Lojmanlari (B blok 8 daire)
16- Bolu İzzet Baysal Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi
17- Bolu İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
18- Bolu İzzet Baysal Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Yurdu ve Defile Salonu
19- Dr. Tevfik Atay Sağlik Eğitim Merkezi
20- Emine Baysal Eğitim ve Uygulama Okulu
21- İzzet Baysal Merkez Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ve yemekhane bloğu
22- Canip Baysal Lisesi
23- Mehmet Baysal Uygulama Okulu
24- Ticaret Lisesi Bilgisayar Laboratuvarı
25- Çaydurt Çimento İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuvarı
26- Gazipaşa İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuvarı
27- Sakarya İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuvarı
28- Canip Baysal Lisesi Bilgisayar Laboratuvarı
29- Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuvarı
30- Fen-Edebiyat Fakültesi
31- Fen-Edebiyat Fakültesi Laboratuvar binaları ve donanımı, Bilgisayar Laboratuvarı ve bu laboratuvarların tefrişi
32- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu (800 kişilik, tefrişi ile birlikte)
33- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu (800 kişilik, tefrişi ile birlikte)
34- Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim elemanları lojmanları (4 blok toplam 80 daire)
35 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Tesisleri (114 yatak kapasiteli)
36- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Personel ve Öğrenci Yemekhaneleri 2 Blok (2000 kisilik)
37- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Isıtma Tesisleri
38- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksekokulu Kantin tefrişi ve Bilgisayar Laboratuvarları
39- Abant İzzet Baysal Üniversitesi çok amaçlı Kültür Merkezi donanımları ile birlikte (26.10.1995)
40- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kapalı Spor Tesisleri Kompleksi (Türkiye’de türünün üçüncüsü olan ve İtalyan teknolojisi ile yapılan 2 adet şişme betonarme balon ve ortasında bir idare binası ile meydana gelen bu tesisler, tefrişi ile birlikte)
41- Bu binaların çevre tanzimi ve yolları vakıf tarafından yaptırılmıştır.
42- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlük Binası (Donanımı ile birlikte)
43- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Görevlileri için lojman (3 blok toplam 60 daire)
44- Isı Merkezi Binası
45- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Camii
46- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Turgut Gülez Araştırma Laboratuvarı
47- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tıp Fakültesi Morfoloji Binası

Sağlık alanındaki eseleri şöyle:
1-Bolu İzzet Baysal Acil Servis Ünitesi
2- Bolu Emine Baysal Hasta Pavyonu
3- Bolu İzzet Baysal Hemodializ Ünitesi
4- Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Külliyesi (200 yataklı)
5- Bolu Devlet Hastanesi’ne Sterilizatör
6- Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Binası (Tıbbi donanımları ile)
7- İzzet Baysal Hastanesi Bulvarı (Belediye eliyle)
8- İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi

Köy Sağlık Evleri
1- Avşar Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 2- Ulumescit Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 3- Samat Köyü Sağlıkevi - Gerede 4- Karaçörtlen Köyü Sağlıkevi - Düzce 5- Dibektaş Köyü Sağlıkevi - Yığılca 6- Çömlekçiler Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 7- Saraycık Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 8- Bahçeköy Sağlıkevi - Merkez İlçe 9- Dağhacılar Köyü Sağlıkevi - Göynük 10- Yeniceşeyhler Köyü Sağlıkevi - Mudurnu 11- Sarıyer Köyü Sağlıkevi - Mudurnu 12- Belen Köyü Sağlıkevi - Kıbrıscık 13- Elemen Köyü Sağlıkevi - Mengen 14- Demirciler Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 15- Kirazlı Köyü Sağlıkevi - Akçakoca 16- Örencik Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 17- Pelitçik Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 18- Büyükberk Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 19- Bayındır Köyü Sağlıkevi - Göynük 20- Çamlı Köyü Sağlıkevi - Yığılca 21- Hıdırşeyhler Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 22- Kuzörendağlı Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 23- Tarakçı Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 24- Arabacı Köyü Sağlıkevi - Akçakoca 25- Pelitözü Köyü Sağlıkevi - Mudurnu 26- Çamyayla Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 27- Banaz Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 28- Yuva Köyü Sağlıkevi - Seben 29- Vahıftaş Köyü Sağlıkevi - Mudurnu 30- Kıyaslar Köyü Sağlıkevi - Mengen 31- Yağbaşlar Köyü Sağlıkevi - Dördivan 32- Dereköy Sağlıkevi - Yeniçağa 33- Merkeşler Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 34- Kındıra Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 35- Alpagutbey Köyü Sağlıkevi - Merkez İlçe 36- Bolu Merkez İlçe’ye 5 No’lu İzzet Baysal Sağlık Ocağı 37- Bolu Refika Baysal Anasağlık Merkezi, Misafirhane Ve Hemşire Eğitim Merkezi 38- Bolu Mehmet Baysal Hemşire Eğitim Merkezi 39- İstanbul Sarıyer Belediyesi İzzet Baysal Sağlık Merkezi

Sosyal alandaki eseleri şöyle:
1- Bolu Baysal Camii
2- Bolu İzzet Baysal Yaşlılar evi ve Kız Yetiştirme Yurdu
3- Bolu İzzet Baysal Huzurevi
4- Bolu İzzet Baysal Huzurevi Lojman ve İdare Binası
5- İstanbul İzzet Baysal Huzurevi
6- İzzet Baysal Hastanesi Bulvarı (Belediye eliyle)

25 Şub 2011 - 00:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.


REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL