Saadet Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Saadet Partisi 6. Olağan İl Kongresi hafta sonu pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirildi. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ’ın yanı sıra Belediye Başkanı Tanju Özcan da katıldı.

​Saadet Partisi Bolu 6. Olağan İl Kongresi Hampton By Hilton Otel’de gerçekleştirildi. Saadet Partisi mevcut Bolu İl Başkanı İsa Sayın’ın tek liste ile girdiği kongreye; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Gelecek Partisi Bolu İl Başkanı Özkan Güneç, AK Parti Bolu eski İl Başkanı Ömer Sayın, delegeler ve partililer katıldı. Salgın tedbirlerine uygun şekilde yapılan kongre İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sinevizyon gösterimi ile devam eden Saadet Partisi Kongresinde, kürsüye ilk olarak mevcut İl Başkanı İsa Sayın çıktı. Konuşmasına koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybeden eski il başkanı Veysel Çetinkaya’ya Allah’tan rahmet dileyerek başladı. İsa Sayın konuşmasında, “Rahmetli Erbakan Hocamızın, başta Türkiye olmak üzere, tüm dünyada iyiyi, doğruyu, güzeli ve faydalı olanı hâkim kılmak üzere başlattığı Millî Görüş hareketinde 50 yılı geride bırakmış bulunmaktayız. Bir kez daha altını çiziyorum ki, bu milletin aslını, özünü, inancını ve hasılı ruh kökünü temsil eden Millî Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisidir. Saadet Partisi Bir ‘Değerler’ Hareketidir. Saadet Partisi bir ‘değerler’ hareketidir. Toplumun maddi ve manevi değerlerinin korunması için mücadele eder. Saadet Partisi bir ‘insanlık’ hareketidir. Yaratılanı Yaratan’dan ötürü sever. Saadet Partisi ‘bilgi ve hakikat’ hareketidir. Bütün çalışmalarını veri ve bilgi merkezli yapar. Algılara teslim olmaz. Saadet Partisi bir ‘adalet’ hareketidir. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışır. Saadet Partisi ‘tam bağımsızlık’ hareketidir. Bireyde ve devlette her yönü ile bağımsızlığı savunur. Saadet Partisi ‘her türlü sömürüye karşı bir başkaldırı hareketidir.’ Faiz sömürüsünü, emek sömürüsünü, zihin sömürüsünü, din ve şahsiyet sömürüsünü reddeder. Helal kazanılmış birin, haram yollarla elde edilmiş binden çok daha büyük ve kıymetli olduğunu bilir. Saadet Partisi bir ‘umut ve ufuk’ hareketidir. Bizde umutsuzluğa ve karamsarlığa asla yer yoktur. Ufkumuz tüm dünyayı kapsayacak kadar geniştir. Geleceği planlarken basiret, feraset ve dirayet ile hareket ederiz. Şu anda bizim en öncelediğimiz problem toplumun kutuplaşmasıdır. Bize göre Türkiye’de vatanını sevenler ile vatan hainleri değil, 82 milyon vatan evladı vardır. Mensubiyeti, mezhebi, görüşü ne olursa olsun bizim çağrımız herkesedir. Şunu bilmemiz lazım ki; siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, sadece rakibidir. Kutuplaşma üzerine siyasi rant hesapları yapmak, topluma verebilecek hiçbir şeyi kalmayanların işidir. Kendisi gibi düşünmeyen, inanmayan, yaşamayan insanları düşman görmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür” dedi.

“50 YILDIR ‘YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE’ İÇİN ÇALIŞANLAR VAR”

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de insanların son 10 yılda toplumsal ahlakın yüzde 83 seviyesinde geriye gittiğini düşündüğünü ve bundan şikayetçi olduklarını belirten Sayın konuşmasının devamında, “Bu bize şunu gösteriyor ki, ideolojisi, görüşü, mensubiyeti ve inancı ne olursa olsun tüm insanlarımız ahlaki ve manevi değerlerimizin yozlaşmasından rahatsız. O yüzden bugün bu salonda 50 yıldır ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ diyenler var. 18-30 yaş arası gençlerimizin %72’si imkanını bulursa kalıcı olarak yurt dışına gitmek, ülkeyi terk etmek istiyor. O yüzden bu salonda 50 yıldır ‘Yaşanabilir bir Türkiye’ için çalışanlar var. Maalesef günümüzde adalet mekanizmasının mensupları arasında bile adalete olan güven azalmış durumda. Kurunun yanında yaşın da yanmadığı, her kesimin güven duyduğu kamil manada bir adalet mekanizmamız olmadan ülke olarak huzur bulmamız mümkün değildir. O yüzden bu salonda 50 yıldır Hakkı ve Adaleti Hâkim Kılmaya Çalışanlar var. Bugün geldiğimiz noktada ekonomik durumumuz ortada. Geniş manalı işsizliğin %30’lara ulaştığı, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 8 bin TL’yi geçtiği, rezervlerimizin eridiği, döviz kurları ve enflasyonun durdurulamadığı zor bir dönemden geçiyoruz. Üzülerek ifade ediyorum ki, bizi yönetenler hala bu sıkıntılara niçin düştüğümüzü anlamış ve yanlış icraatlarından dönmüş değiller. O yüzden bu salonda 50 yıldır israfa, yolsuzluğa, rüşvete, haksız ranta, torpil ve adam kayırmaya dur diyenler var. Bu salonda Yeniden Büyük Türkiye için ‘Ağır Sanayi ve Yüksek Teknoloji’ diyenler var. Dış politikada ise bölgede içinde bulunduğumuz durum ve geçmişte yapılan yanlışlar hepimizin malumu. Türkiye’nin orta doğu ve Suriye’de uyguladığı dış politika bir ülkenin kendi kendine yapabileceği en büyük kötülüktür. Bu günlere Irak ve Suriye başta olmak üzere coğrafyamızda uyguladığımız yanlış politikalar neticesinde geldik. Irak’ta 2 milyona yakın insan öldü ve Irak üçe bölündü. Suriye’de 800 bin insan hayatını kaybetti. 8 milyon insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı. 7 milyon insan ise bulundukları bölgeleri terk ederek Suriye içinde bir yerden başka bir yere göç etmek zorunda kaldı. Masum kadın ve çocuklar denizlerde boğuldu. Ülkemizin ve bölgemizin karşı karşıya olduğu tehlike ancak bölge ülkeleri ve diğer İslam ülkeleri ile bir araya gelinerek bertaraf edilebilir. Irkçı emperyalistler büyük İsraili kurmaktan vazgeçmeyeceği için D-8’i aktif hale getirmek tercih değil, zorunluluktur. Bölge ve D-8 ülkeleri ile iş birliği kurmak Avrupa, Amerika ya da Rusya ile münasebetleri kesmek manasına gelmediği gibi onlarla eşit şartlarda müzakere etmek ve kendi haklarımızı korumak manasına gelecektir. O yüzden bu salonda 50 yıldır ‘İslam Birliği’ için mücadele edenler var. Bu salonda memleketin tüm sorunları çözmeye talip, tüm insanlığın saadetini isteyen, kalbinde ümit, gözünde ışık, yüzünde tebessüm olanlar var. Hasılı bu salonda 50 yıldır yolundan dönmeyenler var” ifadelerini kullandı.

“ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR”

Saadet Partisi’nin oy oranından bağımsız olarak Türkiye’nin özgül ağırlığı en yüksek partisi olduğunu ifade eden Sayın son olarak, “Önümüzdeki dönemde özgül ağırlığı ile beraber hacmi de artacak olan parti Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi gerek Bolu’nun gerekse Türkiye’nin en güçlü, en vasıflı teşkilatına sahip olan partisidir. Saadet Partisi her koşul ve şart altında adaleti ayakta tutanların partisidir. Saadet Partisi siyaseti makam, mevki veya rant için değil, sadece Allah rızası için yapan, tertemiz bir kadronun adıdır. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, bizim eleştirilerimiz kişilere değil yanlış icraat ve zihniyetleredir. Bundan sonra da genel ve yerel politikalara olan eleştirilerimiz bu bağlamda değerlendirilmelidir. Burada sizlerin huzurunda belirtiyorum ki, bu kongremiz vesilesi ile bir kez daha besmele çekiyoruz. Gün bizim milletimizle, özelde de Bolu halkıyla buluşma günümüzdür. Yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, camisinden, kafeteryasına tüm Bolu halkıyla kucaklaşacağız. Kavga değil huzur getireceğiz. Çatışma değil tebessüm sunacağız. Bu çağrımız tüm insanımızadır: Yunus Emre’nin dediği gibi: ‘Gelin canlar bir olalım. İşi kolay kılalım Sevelim, sevilelim Bu dünya kimseye kalmaz.’ Biz asla ümitsiz değiliz. Bu vesile ile her kapıya gideceğiz, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız. Bu dava, bu sevda, bu vatan bizimdir. Zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” diye konuştu.

SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

İsa Sayın’ın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bir konuşma yaptı. Özcan konuşmasında Saadet Partisinin söylemlerini örnek aldığını belirterek Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’a haksızlık yaptıklarını belirtti. Özcan ayrıca, İsa Sayın’ın belediye hakkında yaptığı eleştirilerin ve değerlendirmelerin de doğru olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından İl Başkanlığı seçimine geçildi. Seçime mevcut başkan İsa Sayın, tek liste ile girdi. Yapılan oylamalar sonucunda İsa Sayın Saadet Partisi İl Başkanlığına seçildi. Sayın’ın İl Yönetimi ise isimlerden oluştu: “Orhan Barlık, Gökhan Yılmaz, Uğur Çamlıbel, Deniz Karaca, Mustafa Bulut, Soner Kaya, Ahmet Kızıltan, Şafak Demircan, Fatih Kara, Mustafa Mermer, Recayi Çağlar, İbrahim Sakmak, Kadir Biçer, Muhammed Emin Kaya ve Selahattin Sevinç.”

30 Kas 2020 - 10:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.

06

mahmut - Allah sizleri şu an ortaklık yaptığınız kişilerden ayırmasın. Ahirette de birbirinize komşu eylesin. Dostlarınızla iki cihanda bir etsin. Dostlarınızın dostlarıyla da bir etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 10:49
04

Vatandaş - Onu da senin bir dönem açılım açılım diye bağırdığın parti davet etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 10:49
03

Ormancı - Milli görüş gelecek zulüm bitecek. İnşallah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 10:49
02

bolulu - Başarılar dilerim.Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 10:49

REALTY WORLD'DEN ÖRENCİKTE SATILIK YATIRIM FIRSATI

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI ÖRENCİKTE YOL KENARI 2 KAT İMARLI 30 METRE YOLA CEPHELİ ELEKTRİK-SU-YOL-TÜM ALTYAPI HAZIR YERLEŞİK ALA...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

KASAPLAR'DASATILIK 4 KAT İMARLI ARSA.DEĞERLİ YATIRIM

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI KASAPLAR BÖLGESİNDE 4 KAT İMARLI VİLLA İÇİN UYGUN ÇOK KULLANIŞLI 409 METREKARE KUPON ARSA DETAYL...

REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

RW DEN KİRALIK DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * BHAÇELİ EVLER MAHHALLESİN'DE * MERKEZİ KONUMDA *EN İŞLEK CADDEYE 5 DK. MESAFEDE * 3 ADET BALKON, MUT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

Yolu Var. TURİZM Bölgesinde Yatırım Fırsatı. Realty World'ten

Emlak Dünyasının Güvenilir Markası Realty World İlyas Özçelik Gayrimenkul'den Kındıra'da Kış turizminin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya yol...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BOLU'nun en iyi sitesinde daire sahibi olun! Realty World'ten.

Dairelerimiz anahtar teslimdir. Kombisi ve ankastresi takılı. Cam balkonu kapalıdır. Temizliği yapılıp teslim edilecektir. Dairelerimizde Ebeveyn BANY...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

ALPAĞUT MAH. 3 KATLI BİNA 3 CEPHELİ SATILIK 3+1 DAİRE

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI * HUZURLU VE GÜVENLİ BÖLGEDE ; ALPAĞUT MAHALLESİNDE , * ETRAFINDA MÜSTAKİL EVLER ; 3 KATLI BİNA MÜSTAK...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

MERKEZ DURAKLI YANINDA GENİŞ 3+1 VE KİLER ODASI

AKTAŞ MAH.'DE BATI & KUZEY CEPHE 155 M² BRÜT 140 M² NET 3+1 KİLER ODASI BALKONLU MERKEZ DURAKLARINA YAKIN KİLERLİ KULLANIŞLI MERKEZİ KONUMDA Okul,...

0(374) 222 14 14

GEREDE KABİLLERDE SATILIK 2 katlı Bahçeli Müstakil Ev

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI​ * GEREDE / KABİLLER MAHALLESİ * DOĞU / GÜNEY/ BATI CEPHE *334 +90 M² ARSA PAYLI * GENİŞ BALKON * 2 KA...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

BORAZANLARDA TERASLI DUBLEKS 3+1

BORAZANLAR MAHALLESİNDE 50.YIL ORTAOKULUNA YAKIN KONUMDA EBEVEYN BANYO TERASLI 3+1 120M2 GÜNEY DOĞU CEPHE ASANSÖR BULUNMAMAKTADIR ZEMİN KAT ÜSTÜ 3 KAT...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL

İşinizi Zirveye Taşıyın: Belediye Meydanın'da Modern Ofis

REALTY WORLD EMLAK DÜNYASININ GÜVENİLİR MARKASI YENİ BELEDİYE DÜKKANLARINDA MİGROS'UN VE KÖFTECİ YUSUF UN ÜSTÜ 5.KAT BÜTÜN BELEDİYE MEYDANINA HAKİM KÜ...

0(374) 222 14 14 REALTY WORLD ILYAS ÖZÇELİK GAYRİMENKUL