Zaferin 91. yıldönümü etkinlikleri, Bolu Şehitliği’nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenklerin konulmasıyla başladı. Çanakkale Savaşı’nın tarihçesinin anlatıldığı törenlerde Bolu Müftüsü Ahmet Okutan tarafından Kuran-ı Kerim, ardından dua okundu. Törene katılanlar tarafından şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Hakkari Şemdinli'de şehit olan kardeşi Kenan Özdemir’in mezarını ziyaret ederek karanfil bırakan Melek Han isimli vatandaşın söyledikleri ise güne ayrı bir anlam kattı.
Kardeşinin 1992 yılında girmiş olduğu bir çatışmada 5 arkadaşı ile birlikte şehit olduğunu ifade eden Han, ''Ağabeyim bu vatan uğruna şehit oldu. Bu vatan uğruna şehit olan tüm insanlar gibi ağabeyim de şehitlik mertebesine ulaştı. Oğluma dayısının Türk topraklarını korumak için şehit olduğunu anlattım'' dedi. Şehit askerin 3 yaşındaki yeğeni Ahmet Han'ın dayısının mezarı başına karanfil koyması ise törene katılanların duygulanmasına neden oldu.
Oğlu Kemal Özdemir'in Şemdinli’de girmiş olduğu bir çatışma sonrasında şehit olduğunu ifade eden oğlu ile aynı ismi taşıyan Kemal Özdemir ise, ''Ben oğlumu 14 yıl önce bu vatan uğruna şehit verdim. Benim oğlum gibi binlerce genç bu vatan uğruna şehit oldu. Bizler de bu vatan uğruna şehit olmaya hazır insanlarız'' diye konuştu.
20.03.2006