Bundan bir ay önce Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hiçbir siyasi amaç güdülmeksizin 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesi ve toplu iş sözleşmesinin hükümleri uyarınca geçici işçi vize fazlası çalışan 119 kişinin iş akitlerine son verilmesi için yasal sürenin başlatıldığı kararının verildiğini açıklamıştı. Yılmaz, bir aylık sürede işçilerin 2 ay 4’er günlük ücretsiz izini kabul etmeleri durumunda geri adım atacaklarını da belirtmişti.
YASAL ÇÖZÜM ÖNERİSİ YOK
Alaaddin Yılmaz konu ile ilgili şuana kadar kendilerine yasal bir çözüm önerisi gelmediğini ifade ederek; "Bazıları böyle zor bir durumda şov yapmayı tercih ediyor. Bizimle başka, basına başka konuşuyor. Yapmak ya da suçlu aramak önemli değil. Önemli olan çözüm bulmak. Ben 'Bana hukuki bir çözüm önerisi gelirse kabul ederim' dedim. Ama bu süre içinde hiçbir çözüm önerisi sunmadılar. Ayrıca % 720 faiz talep edildi. Ben böyle bir şeye imza atmam. Son giren ilk çıkar olayına da imza atmam. Verimsiz olanların çıkması gerekir" şeklinde konuştu.
HALK GÜVENMİYOR
Belediye-İş Sendikası Bolu İl Başkanı Erdoğan Kefeli ise, 119 kişinin ekmeğinden olmasının Belediye Başkanını hiç ilgilendirmediğini söyleyerek; "İnsanlar verdikleri sözlerin arkasında durmalıdır. Yalnızca biz değil halk da güven duymuyor. Bir devlet adamı güveni kaybettiğinde, şapkasını ortaya koyup düşünmelidir" dedi.