
AİBÜ Erasmus Programı’na dahil oldu
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Avrupa Birliği’nde eğitimin kalitesini artırmak için kurulan Erasmus Programı’na dahil oldu. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tekin Babaç, “Erasmus Programı ile öğrencilerimiz AB
AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Babaç yaptığı açıklamada, Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak amacıyla faaliyet gösteren Erasmus Programı'na dahil edilmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Bu programla AİBÜ ile AB üniversiteleri arasında öğrenci ve akademik personel değişiminin başlayacağını belirten Prof. Dr. Babaç, başarılı öğrencilerini bu sayede AB ülkelerine gönderebileceklerini ifade etti.
Prof. Dr. Babaç, "Erasmus Programı ile öğrencilerimiz AB üniversitelerinden diploma alabilecek. AB, ayrıca öğrencilerin gönderildikleri ülkelerde ihtiyaç duydukları dil öğrenimi masraflarının dörtte üçlük bölümünü karşılayacak. Kalan kısmını da biz vereceğiz. Bu konuda ödenek çalışması başlatıldı" diye konuştu.
Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) Erasmus Programı'nı desteklediğini kaydeden Prof. Dr. Babaç, programdan ilk aşamada, 2005 yılında 45 öğrenciyi yararlandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.