İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’ne başvuran 14 bin 271 kişiden, 200 asil 10 yedek olmak üzere 210 kişinin adı kura ile belirlendi. Kurada ‘genç’ kategorisinde adı çıkan yabancı uyruklu bir kişi ise salondaki katılımcılar arasında şaşkınlığa neden oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’ için Bolu’da kura çekimleri yapıldı. 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda yapılan kura çekimlerine Merkez için başvuran çok sayıda vatandaş katıldı. Bolu merkezde projeye başvuru yapan 14 bin 271 kişiden, 200’ü asil 10’u yedek olmak üzere toplamda 210 kişinin adı noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belli oldu. Kura torbasından adı çıkan talihli vatandaşlar sevinç yaşarken çekiliş sonucu listeye adı yazılan yabancı uyruklu Mohammad Alhalabe ise salonda şaşkınlığa neden oldu.
Projeye başvurmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve projenin bulunduğu yerin nüfusuna kayıtlı olmak şartları aranıyor. Bu nedenle Suriye asıllı olduğu belirlenen kişinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilen çiçeği burnunda yeni hemşerilerimizden biri olduğu anlaşıldı.
Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(21)Allahu Ekber... - Parayı veren her ülkeden vatandaşlık alabilir Türk te Almanya'daki Fransa da yer yurt sahibiler varsa paranız sizde gidip her hangi bir ülkede vatandaşlık hakkı şahini olabilirsiniz ama derdiniz o değil sizin derdiniz islam musluman olanlar mülk ALLAH cc hiç kimsenin değil
Hoca - Askerlikte yapsınlar bence müslüman kardeşlerimiz bence milli ve manevi duyguları orada da yaşamalılar.
Güleren Kapoğlu - Ha bir de şu var. Devlet eliyle kısıtlı geliri olan halkımıza yapılacak konutlardan nasıl olur da henüz vatandaş olmuşlar yararlanır?
Madem mülk Allahın hadi bizde sarayda yaşayalım bayılırım valla...
Güleren Kapoğlu - Bu ne cehalet... Parayı veren ancak bizim ülkemizde vatandaşlık alır üstelik bu güruh para vermedikleri gibi para aldılar bizim muhtaçlarımız dururken. Yeğenim 13 yıldır Bosnada yaşıyor, eşi Boşnak olmasına, ev satın almasına rağmen hala vatandaşlık alamadı, sadece oturma izni var. Avuç içi kadar Bosna kadar olamadık. Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir belirtmeyin.
İsmail - 1945 te Yahudiler Filistin'de mülteciydi. ...
Diyeceğim bu kadar ...
Alperen - 15 bin çarpı 4 desek akp vekil sayısı 1 e düşer ... çokmu zor başvuruya son 20 yıl içerisinde tc vatandaşı olanlar başvuramaz diye madde koymak... her zaman diyorum bu akp yi halk yıkamaz kendi adamları yıkar....15 bin kişide suriyeliye ev çıktığını gördü sadece 200 kişi memnun ... ne diyelim herkese hak ettiği vardır..
Mehmet - Sanki bütün evler Suriyelilere verilmiş.
Bolulu - Bence normal bedava almıyor para verecek avrupalı alıyor ev arsa tabi onlar avrupalı
Bolului - Onlara kiralamak gerekiyor sadece tapu yerleşim yerleri almamaları lazim
Ersan Türk - Biz parasıyla da alamıyoruz... Onun ki parada bizim ki Dut Yaprağı Değil ya
Ali Veli 49,,50 - Hayırlı olsun kazanan Lara
Hamdi - Uyruk işini az açarsak sizinkilerde yerli çıkmaz fazla karıştırmayın derim.kafanız ne kadar kalın almıyor o insanlar yabancı değil daha yüz yıl önce aynı devletin vatandaşıydık
Siz Güney sahillerini talan eden İngiliz Almanlara kafayı yorun yüz yıl önce devleti yıkanlar onlar ve uşaklarıydı Suriyelilerle vatandaşlık verince lütfetmiş olmuyorsunuz yüz yıl önce gaspettiğiniz hakkını iade etmiş oluyorsunuz ama sizde bunu anlayacak kapasite tok kıt kafalı ırkçılar
M.hamdi - O uşakların uşakları suriyelilerdi ne çabuk unuttun bize yaptıkları katliamları, her fırsatta arkadan vurduklarını senin mantığına göre bende avusturya,macaristan vatandaşı olmam lazım yada suriye , yada ırak onlarda devleti aliyenin parçası idi
Erhan - Ne hakkını gaspetmesi ne saçmalıyon. O zaman indirsinler Suriye bayrağını Türkiye Cumhuriyeti devletine katilsinlar.
Garip Bir Köylü - Õz vatanımızda Garip kaldık Bu günler daha iyi günlerimiz
Mustafa - Allah belalarını versin bunların. Kim bu vatan hainlerine vatandaşlık verdi ise Allah bunlarıda vatansız bıraksın. Bunların müracaatları neden alınıyor? Yıllarca Yurt dışında çalışan ve istekle giden vatandaşlarımızın hangisine böyle sosyal konut veriliyor? Yuh Yuh Yuh. Tüm siyasiler sırça köşklerde oturup bu hain sürüsünü seyredin.
Bolulu - Zaten bakın tüm yapılanlar onlar içinnn bizden alıp onlara veriyorlar galibaa
Özbolulu - Allahım en kısa sürede şu seçim bir gelsin...
Gemi̇ci̇ - Kimse boşuna dert yanmasın. Bu millet böyle yönetilmeyi kendi haketti. Aslında daha beterine de layık. Yıllar önce sınırdaki mayınlar temizlenirken karşı çıkanlara "terörist" dendi. Cemaat falan hırsız diyenlere "hain" dendi. Az bile. Yakında tecavüzcü, pakistanlı, afganlar'a bedava ev verilir, biz de Türk olmamızın cezasını çekmeye devam ederiz.
Ersan Türk - Kendi öz yurdumda ben miyim garip.
Beni bir köşeye atan utansın.
Eğilmiyor diye, kurdu hor görüp.
İti el üstünde tutan utansın.
Ersan Türk - Yazıklar olsun. Elin Suriyelisini besler bakar. Ev sahibi Yaparsınız. Ben Bu Devlet için Askerlik Yaptım Vergimi Verdim... Bizi Ev sahibi yapmadınız. Allah Sizi Affetmeyecek. Bu kuraya Bolu 'dan 15943 kişi başvurdu. Elin Arabını Besleyip Bakıp Ev Sahibi Yapın... Seçimde Görüşeceğiz...
bolulu - haklısın da boşver verilmiş sadakan varmış. ömrünün sonuna kadar maaşın yarısını vermek... ? bilemedim...
Bolulu1414 - Yine bildiğimiz AKP cemaat kurası Her yerde işte aşta barınmada tüm kuralarda yine şaibe Bazı Soyadlara 5 6 tane ev çıktı Hatta az bulunan soyadlardan arka arkaya soyadı aynı olan 2 kişi çıktı. Acaba çekiliş torbasında sadece kendi partililerin isimleri mi var?! Sınavlarda, işe girerken, yardım alınırken hep hak yiyorsunuz Bu nasıl sapkınlıktır Allah ilk önce kendi akrabalarınızı adamlarınızı kayırın kadrolaştırın bunu da başkalarının haklarını yiyerek yapın dememiş Biz mi dinimizde değiliz onlar mı ? Allah bildiği gibi yapsın Haram olsun.
Merve - Vatandaşlık verilmiş bile olsa ve başvuru hakkı verilebiliyorsa ayrı bir kontenjan açılmalıydı bu kişiler için.
abbas - vatandaşlık verilen hakkını alır, bu hakkı verenler milletini düşünmeyenlerdir, bunların gideceklerine falan inanmayın.bu hakkı verenler kandırıldık deyip ,ak kaşık olurlar olan ,vatansever millete olur.tarih böyle yazıyor.
Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.