
Katılanlar saygın değil mi?
Günlerdir kamuoyunun gündeminde bulunan ORÜSün üniversiteye devri ve 22 sivil toplum örgütünün başlatmış olduğu kampanya ile ilgili Milletvekili Metin Yılmazın bu kampanyaya BTSO, BOSİAD, Mimarlar Odası gibi saygın kurumların ka
Halkevleri Bolu Şube Yönetim Kurulu; Bu kampanyaya katılan örgütlerin saygın olmadığı ve kasıtlı, uydurma, siyasi çalışmalar suçlamalarına katılmamız mümkün değil. Ayrıca BOSİAD, BOGİAD ve Mimarlar Odası da şu an 50 örgütlük blokta bizimle beraberdirler dediler.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Kalaycıoğlunun AKP ile aynı dili konuştuğunu ifade eden Halkevleri Bolu Şube Yönetim Kurulu, Kalaycıoğlunun açıklamalarını son derece tehlikeli, insani yaklaşımdan uzak ve özensiz bulduğunu belirtti.
Kalaycıoğlu AKP ile aynı dili konuşuyor
Halkevlerinin ORÜS Üniversiteye geri verilsin çağrısı, önce 22 sivil toplum örgütü ve 6 siyasi partice kabul görmüş, önce toplantı yapılmış ve ardından bir açıklama yayınlanmıştır.
Yapılan toplantıda alınan karar gereğince, AKPden geçen Salı günü (saat:11.30-14.00 arasında) 3 görüşme yapılarak randevu istendiğini belirten Halkevleri Başkanı Osman Şimşek, Bize yanıt olarak İl Başkanı ve yönetimlerin bir hafta boyunca il dışında ve yoğun oldukları söylenerek randevu verilmemiştir dedi.
KATILANLAR SAYGIN DEĞİL Mİ?
Ardından imza kampanyası başlatıldığını, tüm bu metinlerin başta milletvekillerinin Meclis faksları olmak üzere her yere gönderildiğini belirten Şimşek, Kaldı ki, bütün Bolu medyası konuyu onlarca haber ve manşetle günlerdir işlemektedir. Kısacası, Kurdun, kuşun haberi olmuştur. Buna rağmen, AKPden ilk tepki geçtiğimiz Pazartesi Milletvekili Sayın Yılmazın haftalık bir gazeteye yaptığı açıklamayla gelmiştir. Sayın Yılmazın açıklamasının büyük bir bölümü bizim de bildiklerimizden oluşmaktadır. Ancak .... saygınlığı bulunan Bolu Ticaret Odası, BOSİAD ve Mimarlar Odasının katılmadığı ibaresinde katılan örgütlere Saygın olmadığı ve ayrıca Kasıtlı, uydurma, siyasi bir çalışma olduğu suçlamalarına katılmamız sözkonusu değildir. Ayrıca BOSİAD, BOGİAD, Mimarlar Odası şu an 50 örgütlük blokla ve bizimle beraberdirler şeklinde konuştu.
İDDİALAR CEVAP VERİLEMEYECEK KADAR KOMİK
Katılan 22 örgüt ve siyasi partinin üye toplamı 20.000 kişiye yaklaşmaktadır. Bu en basit deyimiyle hafif bir yaklaşımdır diyen Halkevleri Bolu Şube Başkanı Osman Şimşek, Çalışmanın siyasi olduğu iddiası gerçekle bağdaşmamaktadır. 22 kitle örgütü ve MHP, CHP, DSP, ANAP birleşip siyaset yapıyor gibi bir iddia cevap verilemeyecek kadar komiktir.
Bizim sonradan katılan örgütlerle sayısı 50 olan girişimimizin istediği tek şey 57.hükümetçe AİBÜne verilip sonradan geri alınan ORÜSün yeniden üniversiteye verilmesidir. Bütün kurumların tek istediği şey budur dedi.
KALAYCIOĞLU AKP İLE AYNI DİLİ KONUŞUYOR
BTSO Başkanı Kalaycıoğlunun açıklamalarını gazete ve Tvden izlediklerini belirten Osman Şimşek, AKP ile aynı dille konuştuğu" açıklamasında Kalaycıoğlu, İzzet Baysal Vakfı siyasete çekilmeye çalışılıyor demektedir. Son derece tehlikeli, insani yaklaşımdan uzak ve özensiz bulduğumuz bu açıklama bizi son derece üzmüştür.
Vakıf adına açıklamayı Vakıf Başkanı Sayın Ahmet Baysal yapmış ve ORÜS AİBÜnün olmalıdır demiştir. Tıpkı bizim söylediğimiz gibi. Vakfın değerlendirmesi en yetkili ağızdan Ahmet Baysaldan gelmiştir. Sayın Kalaycıoğlu bunu bildiği halde ne demek istemektedir? Açıklamasını yaptığı İzzet Baysalın resminin altında bunları saygı sunmayı ihmal etmeden söylerken, Ahmet Baysalın söylediği her şeyin tersini söylemekte ORÜS satılmalıdır demektedir. Yani Vakıf ve iradesini yok sayan, tartıştıran, siyasete bulaştırılıyor diyen biz miyiz, yoksa Kalaycıoğlunun kendisi midir? Halkevlerinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Onursal Genel Başkanı ve üçüncü olarak Onur Nişanı taşıyan kişi İzzet Baysal Vakfı ve onun kurucusu İzzet Baysaldır. Vakıf ve İzzet Baysal konusunda bizim de, Boluda hiçbir kimsenin de derse ihtiyacı yoktur şeklinde konuştu.
ORÜSÜ SATTIRMAYACAĞIZ
ORÜSün halkın vergileriyle ve Karacasu halkının gönüllü arsa katılımıyla kurulduğunu, yani birilerini zengin etme aracı ya da peşkeş metası olmadığını belirten Osman Şimşek, Özelleştirme uygulamalarının bu ülkede nasıl yürüdüğü IMF veya Dünya Bankası raporlarında bile (%80 oranında başarısız ve amaçlananın dışında) görülmektedir. Biz hangi miktarda satılırsa satılsın ki-sattırmayacağız-gerçek değerine ulaşmayacağını ve Bolu ekonomisine katkı sağlamayacağını söylüyoruz. Burada dayandığımız temel nesne özelleştirme uygulamalarının bu ülkede nasıl yürüdüğü gerçeğine uygun belirlenmektedir. (Örneğin; SEK, BOTAŞ ihalesinde onlarca şartnamenin ihale yapıldıktan sonra tekrar değiştirilmesi gibi).
Bizim ORÜSü bilmediğimiz, şartnameyi okumadığımız, telafuz edilen milyon dolarlı rakamlar bizim iddialarımızı çürütmüyor. 3 yılda 10 milyon cironun, yatırım ve finansman olanaklarının, makine teçhizat ve donanımın, 750.000 dolarlık ceza şartının ne olduğunu şimdiden de görüyoruz. 3 yıl sonra da göreceğiz.
EN PAHALI YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR
En uzun en zor ve en pahalı yatırımın yani insana yapılan yatırım olduğunun altını çizen Halkevleri Bolu Şube Başkanı Osman Şimşek, Biz ORÜSün AİBÜne verilmesinin Türkiyeye sağlayacağı bu uzun erimli faydanın yanında bu projenin Karacasuya, Boluya trilyonlarca maddi kaynak yaratacağını da görüyoruz. 300ü aşkın idari, akademik ve diğer personelin istihdamı ve yıllar sonra ulaşacağı binlerce öğrenci ile bunu görmek zor değil şeklinde konuştu.
BU BİR BAŞLANGIÇ
BTSO Başkanı Turgut Kalaycıoğlunun Alınacak öğrenci ilk başta 25 kişidir sözlerine Şimşek, Tıp Fakültesine yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ve yalnızca 25 öğrenciyle eğitim yapıldığını bilmiyor mu? Bu yalnızca başlangıç değil mi? şeklinde konuştu.
ORÜS ÜNİVERSİTEYE VERİLMELİDİR.VERİLMEZSE MÜCADELE YALNIZCA İHALEYLE SINIRLI DEĞİLDİR
ORÜSteki bina ve müştemilatın üniversiteye kullanılabileceğine karar veren hükümet ve AİBÜ Rektörlüğü, oranın eğitime müsait olmadığını bilmiyor da, Kalaycıoğlu mu biliyor? şeklinde soru soran Osman Şimşek, Kalaycıoğlu; Karacasuya üniversite kurulması Boluyu 7-8 yıl geride götürür diyor. Bolunun geriye gitmesinin nedeni sanayi ve turizmde mesafe alınmamasıdır. Boluyu geriye götüren kalkınmada öncelikli il statüsü alınamamasıdır. Organize sanayiden ve eğitimden kaçışların başlamasıdır. Bütün bunlar Ticaret ve Sanayi Odasının varlık alanı ve ilgi nedenleridir. Sayın Kalaycıoğlu haklı, biz konuttan, anıttan, ihaleden anlamayız. Ama halkın çıkarlarının, kamu yararının ve bu ülkenin geleceği kaygısı ve kavgasının ne olduğunu sizden iyi biliriz. Halkevleri, kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün gösterdiği yolda yetmişbir yıldır bu nedenle yürüyor. Bugün Bolunun siyasi parti, oda, dernek 50yi aşkın onurlu örgütüyle bunun kavgasını birlikte yürütüyor.
Bolunun %75ini üyesi ve seçmeniyle oluşturan 50 örgüt diyor ki;
ORÜS halkındır, AİBüne verilmelidir.
Verilmezse mücadele yalnızca ihaleyle sınırlı değildir şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.