
Küçük Mevlüt, KKKA hastalığından kurtuldu
Gerede'nin Derekabaklı Köyü'nde bel bölgesine yapışan keneyi koparttıktan sonra KKKA hastalığına yakalanan Mevlüt Öztürk (12) İzzet Baysal Tıp Fakültesi'nde gördüğü tedavi sonucu sağlığına kavuştu.
Gerede'nin Derekabaklı Köyü'nde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanan 12 yaşındaki Mevlüt Öztürk, İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördüğü tedaviyle sağlığına tekrar kavuştu. Bel bölgesine yapışan keneyi canlı iken tutup çeken Küçük Mevlüt, KKKA hastalığından kurtuldu.
KİMSE UMURSAMADI
Mevlüt'ün köyde gördüğü keneyi taşla ezdikten sonra enfeksiyon kaptığını söyleyen yengesi Havva Yıldız; Eve geldi, söyledi ama; kimse umursamadı. 5 gün sonra ishal oldu ve ateşi çıktı. Ondan sonra hastaneye götürdük dedi. Çocuk Hastalıkları Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Atasoy, başvurunun kene ısırmasından 6 gün sonra olduğunu söyledi ve; 5 gün boyunca bir belirti olmamış. Sonra kusma, ishal, baş ağrısı gibi şikayetler başlamış. Gerede Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş ve KKKA teşhisi konulmuş. Bize geldiğinde ise kusma ve 38.3 derece ateşi, iştahsızlığı vardı şeklinde konuştu.
ÇOCUK OLARAK İLK VAKA
Bu hastalığın tedavi edilebilir ancak sonucu ölümle de sonuçlanabilecek bir hastalık olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Atasoy; Ancak erken teşhis edildiği durumda hastanın kurtarılabileceğini vurguluyoruz dedi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Soy ise KKKA hastalığından Tıp Fakültesi'ne gelen 7 hastadan 6'sının şifa bulduklarını belirtti ve diğerlerinin yetişkin olduğunu, çocuk olarak ilk vaka olduğunu söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.