Cumhuriyet bayramına farklı bir açıdan bakmak için bu yazıyı yazdım. Şimdi bazı kişilerin canı acıya bilir ama pek önemsemeden dosdoğru yazacağım. Okurlarım bilir hiçbir lafı eğmem bükmem söylerim. Şimdide öyle yapacağım.
Bu fotoğrafta AK Parti neden yok?
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da yaklaşık 15 yıl aradan sonra halk bütünleşen 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 100. yılını coşkuyla kutladık. Yaklaşık 15 bin Bolulu stada akın akın geldi. Oturacak yer kalmadı, halk protokol tüm ahali tribünde yerini aldı. CHP, MHP, İYİ Parti var ama bir tane AK Partili bu güzelim fotoğrafta yoktu.
Sürekli olarak ülkemizde ve Bolu’da dini bayram ile resmi bayramlar hep birbirine karıştırılmış durumda. Bunun bir örneğini de Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılında da gördük. Protokol tribününde siyasetçilerden MHP Milletvekili İsmail Akgül, CHP’den Türker Ateş, MHP, CHP ve İYİ Parti İl ve Merkez ilçe başkanları orada, Garnizon ve Jandarma Komutanı orada, Emniyet Müdürü orada, AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı orada, Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak orada, hemen hemen herkes orada ama AK Parti yok.
Cumhuriyetin 100. Yılına bu fotoğrafla girmiş olduk. Halbuki tarihe tanıklık edeceklerdi hatta tarihte yer alacaklardı ama olmadı. Maalesef AK Parti üst yöneticileri bu karede yer almadı. Türkiye’nin 21. Yüzyılı fotoğrafında onlarda orada olmalıydı. ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ sözünün üzerinden 100 yıl geçti.
Protokol tribünü kepazeliği
15 yıl aradan sonra Cumhuriyetimizin yeni yüz yılı statta kutlandı. Yaşımız kemale erdiği için geçmiş dönemlerde yapılan stat kutlamaları dün gibi aklımda. Allah var tüm olumsuzluklara rağmen bu yıl ki kutlamalar muhteşem oldu. Fakat protokol tribününde kelimenin tam anlamıyla bir kepazelik yaşandı.
Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşleri protokol tribününde yer bulamadığı için yanlarında oturamadı.
Protokol tribünün o kadar doluydu ki Cumhuriyetin temel unsurlarından olan kadınlar eşlerinin yanında yer alamadı. Sadece bu değil, bazı protokol üyeleri de sırf gerginlik olmasın diye protokoldeki yerine oturmadı.
Alternatif fener alayı hüsranı
Her yıl Cumhuriyet Bayramında gelenek olduğu üzere Bolu Belediyesi Fener Alayı düzenler. Bu yılda yapıldı ve çok büyük bir katılım oldu. Yurdun haber ajansları yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını yazdı. Belediyenin binlerce kişi ile düzenlediği fener alayına alternatif bir fener alayı daha düzenlendi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen fener alayına vali dahil tüm daire müdürleri katıldı. Her şeyin alternatifini oluşturma dürtüsü ile yapılan alaya kaç kişi katıldı polemiğine hiç girmeyeceğim.
Son sözün en doğrusu şu şekilde olur herhalde; ‘Efendiler Cumhuriyet ilan edildi!’ lütfen ona göre davranın…
Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(11)Kıl Oğlu - akp liler o sırada neredele acaba, israil e ticaret mi yapıyorlar, gemicikleriyle mi acaba
Avni - Nedenmi Akp yok..Size kisa ve Oz Cevabim Hazir..Diger bayramlarda Chp milli bayram kutlamalarini Ab ulke buyukelcileriyle altarnatif bayramlari kutlamadimi.Chp turkiyenin uerli ve milli partisi oldugunumu dusunuyorsunuz!!
Taner Başer - Kardeşim akp den kimse yoksa, temsilcileri Vali bey var , rektör bey var . Diğerlerinin işi çıkmıştır vekaleten onlar katılmıştır .
Bolu - VATAN SEVER İNSANLARIMIZ YETER HAKİKİ TÜRKÇÜLER ??ATATÜRKÇÜLER
Ramiz - peki diğer kutlamalarda belediye başkanı olmuyordu. onu neden yazmazsınız. iki yıl önce 10 kasımda
Yaşar Güler. - Adamların yureği kan ağlıyor nasıl gelsinler. Onlar gelsede gelmesede bu yüce TÜRK milleti dini bayramlarınıda milli bayramlarııda coşkuyla kutlayacak.
Mahmut - 1000 yıllık tarihi yok eden bir bayramı kutlamazlarmış. akpliler öyle diyor.
Muhsin Başkan - Gelmesinler zaten onların yüzünü bile görmeye tahammülümüz yok artık
Mehmet - Türk olmadıkları için mi acaba
Vatandaş - Cokmu lazımdı
Vatandaş - Sayın Yazar, yazınız güzeldi, beğendim. Ben de yazınıza ilave 100. yıl konseri ile ilgili bir iki şey söylemek istedim. Düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Konser de çok kalabalıktı. Burada da tahmini 10 000 kişi vardı. İzzet Baysal koridoru, Belediye önünden Valiliğe kadar doluydu. Bu daracık bir yoldan ibaret koridorda sahneyi görebilenlerin sayısı tahmini 2 veya 3 bin kişi kadardı. Sahnedeki sanatçıyı görebilenlerin sayısı ise, sahneye 25-30 metre mesafeye tam ortaya kurulan kumanda kabininden dolayı tahmini 1000 kişi civarındaydı. Kısacası çok azınlıktaydı. Keşke Anıt Parkımızı, Kardelen Meydanımızı, Belediye meydanımızı yok etmeselerdi. Neyse, sahnenin önemi yok. Güzelim Bolu Halkı İzzet Baysal Caddesini boydan boya konser alanına çevirmişti bile. Saygılarımla.
Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Gündem değil haberi geçen ajanstır.