
Mustafa Namdar
SEDAŞ Genel Müdürümüzden yanıt geldi
Şu elektrik sayaçlarının geç okunmasında yaşadığımız ekonomik sıkıntıya çözüm bulunsun düşüncesiyle SEDAŞ Genel Müdüründen isteğimiz başlığı altında köşemde yazdığım yazıma, Genel Müdür Sn. Mahmut Rumeli telefola arayarak gelişmeleri anlattı. Gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyorum. Sayaç okuma işleminde yaşanan sıkıntının farkında. Okuma olaylarının %78lerden %60lara düştüğünü söyledi. Geçtiğimiz günlerde Sakarya ve Boluda sayaç okuma işleminin ihaleye çıkarıldığını söyledi. Elektrik tüketimine ait sayaç okuma işlemlerinin bir ayda yapılmasının olanaksızlığını, işletmeye kullanılan kağıtların maliyeti bakımından yük getirmesi nedeniyle uygulayamadıkları, en az iki ayda bir sayaç okuma işleminin yerine getirilmesi için çalıştıklarını anlattı.
İki ayda bir okuma da olsa razıyız. Sonuçta dört ay da olsa bizim tükettiğimiz elektriğin parasını vereceğiz ama, iki ayda 100 ödeyecekken dört ay birikmenin sonunda 400 ödeyeceğiz. O zaman da bozulan bütçeyi dengelemekte sıkıntılar yaşayacağız, yaşıyoruz da.
Özelleşmenin prensibi olmalı. Evvela can, sonra canan. Burada karlılık önde gelen düşünce olarak ortaya çıkıyor. Son dönemlerde ayırmalar ve ayrılmalar nedeniyle, SEDAŞta teknik anlamda yaşanan sıkıntılardan fısıltı olarak bahsedilmekte. Sanırım gelecek günlerde bu konuda sıkıntılar yaşamayız. Genel Müdür Sn. Mahmut Rumeliye verdiği açıklamalar nedeniyle teşekkür ediyorken, sayaçların geç okunması sonucu tüketimin ne olduğuna ait bilgileri kendimiz alıp SEDAŞ İşletmesine götürüp götüremeyeceğimizi sordum. Elektronik ortamda teknik sıkıntıların yaşanabileceğini anlattı. İkinci bir fatura bedeli ödeme gibi olumsuzluklarla karşılanabileceğini ifade etti. Biz de bu açıklamalardan sonra hala bekliyoruz. Umarım unutulmamışızdır. Kaçak elektrik tüketiminin en alt düzeyde olduğu söylenen bir ilde vatandaşın mağduriyeti herhalde kimseyi sevindirmez.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.