
Mustafa Namdar
SEDAŞ Genel Müdüründen isteğimiz
29 Aralık 2003 tarihli Bolunun Sesi Gazetesinde SEDAŞ Genel Müdürü Sn. Mahmut Rumelinin Boluda elektrik alacaklarından sıkıntı yaşamadığına ait açıklaması vardı, mutlu olduk. Yurt genelinde çok yüksek oranlarda olduğu söylenen elektrik kaçağının Boluda %9.8 oranında olması gerçekten sevindirici. Bu sonuç şunu gösteriyor ki, Boluda yaşamını sürdüren esnaf, sanayici, bürokrat ve elektrik tüketiminde düğmeye basan herkes harcadığı enerjinin bedelini ödemekte gereken hassasiyeti gösteriyor, harama el uzatmıyor.
Vatandaş bu konuda hassas davranırken, SEDAŞ olarak sizlerin aynı hassasiyeti, süresi içinde sayaç okumada ne yazık ki göstermiyorsunuz. Bu durum, üst üste gelen birikmiş bedellerin ödenmesinde ekonomik sıkıntı yaratıyor.
İşletme olarak elektrik sayaçlarının okunması işlemlerinin yerine getirilmesi için ihale açarak görevlendirmeler yaptığınız söyleniyor. Sayaç okuma işlemlerinin aylık olarak okunup vatandaşa tebliğinin yapılması gerektiği halde, bu işlemlerin üç-dört ayı bulduğuna tanık olmaktayız. Bir abone aylık elektrik tüketimi için 50 milyon ödemesi gerekirken, bu para 150-200 milyona çıkıveriyor, bu durum da aboneleri gerçekten zorluyor... Borcuna karşı gerekli hassasiyeti gösteren bu insanları, SEDAŞ olarak zamanı geçirilen bir tahakkukla sıkıntıya sokmuyor musunuz? Bunun bir önlemi alınamaz mı? Sayaç okuyan personeli kontrol etmek görevi kimindir? Bunların kontrolleri aylık mı? Yoksa canlarının istediği zamanlarda yapmaları için talimat mı var?
Zaman zaman bu konudaki sıkıntılarımızı gündeme getirdiğimizde, sayaç okuma işlemi ihale ile oluyor. Bu konuda yapacak fazla birşey olmadığı ifade ediliyor. Gerçekten bu konuda belirlenmiş bir çalışma takvimi yok mudur? SEDAŞ içinde bu elemanlardan sorumlu bir birim yok mudur?
Yaklaşık üç ayı aşkın bir zamandır elektrik sarfiyatıyla ilgili saat okumaya gelen gidenin olmayışı nedeniyle tüketiciler merak içindeler. Aylık dilimler halinde küçük limitlerde ödememiz gereken faturayı yüklü bir şekilde ödememiz gerekliği olduğunda, insanlar gerçekten zorlanıyor. Buna bir çare bulmanız dileğiyle, toplumun düşüncelerini aktarmaya çalıştım. Umarım dikkate alınır. Umarım yaşadığımız sıkıntıya çare bulunur. Bu konuda Sayın Genel Müdürden gerekli ilgiyi bekliyoruz. Umarım ilgilenirler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.